top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Nezvestného Valentína (15) hľadajú už tri dni: Polícia nasadila dron i vrtuľník!

Updated: Jul 2, 2021

Dobrovoľníci i polícia pátra po 15-ročnom Valentínovi z osady v obci Kolačkov. Prehľadané bolo už celé okolie miesta, kde sa mal zdržiavať naposledy.

Hľadajú aj miestni z osady. foto: polícia


článok pokračuje pod reklamou


Miestny chlapec chodieval vypomáhať k salašu neďaleko Kolačkova, kde bol naposledy aj videný, ešte v utorok, približne o pol jedenástej dopoludnia. „V utorok v neskorých nočných hodinách bola oznámená nezvestnosť mladistvej osoby. Ide o 15-ročného Valentína Mirgu z obce Kolačkov, okres Stará Ľubovňa, ktorý odišiel z domu na neznáme miesto a doteraz sa domov nevrátil,“ uviedla polícia.



Prehľadávajú celé okolie

Do pátracích akcií sa doteraz zapojili viaceré záchranárske zložky i desiatky ľudí z obce. Prehľadávali lúky, okolité lesy a takisto aj vodné plochy, vrátane rieky Poprad. Na výpomoc bol privolaný vrtuľník a polícia použila aj dron. Chlapcovu nezvestnosť preverovali okrem Kolačkova, aj v obci Lomnička. „Od nahlásenia nezvestnosti intenzívne pátrame po nezvestnom a zároveň preverujeme všetky informácie, kde bol údajne videný,“ uviedla polícia.

Nezvestný mal oblečené svetlomodré nohavice, sivú károvanú košeľu (tričko) a na hlave mal červenú šiltovku. Ak ste Valentína videli, oznámte to na policajnom čísle 158.


AKTUALIZOVANÉ

Nezvestného chlapca napokon v piatok podvečer našli. Bol pravdepodobne dezorientovaný, keď sa ukrýval v lesoch medzi Kolačkovom a Jakubanmi.

rin, foto: polícia




bottom of page