top of page
  • Peter Rindoš

Výhra v Košiciach potešila, na rade je posledný Svidník

Vydarený výsledok majú za sebou futbalisti Redfox Stará Ľubovňa v 23. kole tretej futbalovej lige skupiny Východ. Na ihrisku Slávie TU Košice zvíťazili 2:1 po góloch Filipa Serečina a Michala Piter Bučka. Nebyť troch odobratých bodov, figurovali by na čele tabuľky.


Staroľubovňania sú na domácom trávniku najlepším tímom v súťaži. Jarný trend naznačuje, že sa prebúdzajú už aj na ihriskách súperov. Po víťazstve v Rimavskej Sobote síce prišla smolná prehra v Stropkove, v nedeľu však dokázali získať ďalšie dôležité body v Košiciach. „Myslím, že na ihrisku súpera sme odohrali veľmi slušný zápas, čo sa nám predtým až tak nedarilo. Boli sme disciplinovaní vzadu a efektívni vpredu. Sme radi, že sme to výsledkovo zvládli,“ povedal Filip Serečin, strelecký líder tímu.


Gól a prihrávka

Pre autora otváracieho gólu stretnutia išlo o špecifický zápas, keďže sa hral v jeho domovskom meste. Okrem protihráčov tak veľmi dobre poznal aj miestne prostredie. K otváraciemu gólu neskôr pridal gólovú prihrávku, ktorú adresoval spoluhráčom zo štandardnej situácie. „Osobne sa mi hralo dobre a bol to tak trochu iný zápas ako ostatné. O to viac ma teší, že sme vyhrali,“ poznamenal Filip Serečin, s 18-timi zásahmi najlepší kanonier súťaže, ktorý pri jednom zo zákrokov domáceho hráča zostal dlhšie ležať na ihrisku. „Pri páde som si priľahol ruku a cítil som bolesť, ale našťastie nič vážne to nebolo.“


Výhru chcú potvrdiť proti Svidníku

Už teraz sa chce so spoluhráčmi sústrediť na najbližšieho súpera. Tým bude družstvo Svidníka, ktoré je v tabuľke posledné, stále však bojuje o zachovanie tretej ligy. Navyše v úvodnej časti súťaže Staroľubovňania vo Svidníku iba remizovali 0:0, keď nedokázali využiť obrovské množstvo streleckých príležitostí. „Veríme, že víťazstvo z Košíc tentoraz proti Svidníku potvrdíme, a to aj s pomocou našich fanúšikov. Týmto ich chcem pozvať na domáci zápas,“ povedal Filip Serečin.

Duel je naplánovaný na sobotu 27. apríla so začiatkom o 16.30 hodine.

foto: autor

bottom of page