top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VÝZVA Ľubovňa krajšia aj vďaka svojim obyvateľom

Updated: 5 days ago

V Starej Ľubovni sa ujala grantová schéma, kde samospráva finančne prispieva na aktivity miestnych. Tentoraz je to už po desiatykrát a to v sume 7-tisíc eur.

Nová výzva s názvom Záleží nám na Starej Ľubovni, bola vyhlásená a radnica očakáva do 3. mája nápady miestnych.


MAXIMÁLNE 500 € NA PROJEKT

Neziskovky, neformálne skupiny či fyzické osoby tak môžu predkladať žiadosti o poskytnutie dotácie na podporu revitalizácie verejných plôch, rekonštrukciu existujúceho mobiliáru a vybudovanie nových prvkov v meste Stará Ľubovňa. Jednotlivé projekty sa môžu uchádzať o podporu maximálne vo výške 500 €, nemusia byť ale podporené v plnej výške.

O tom rozhodne komisia do 15. mája. „Prioritou Mesta je podporiť komplexné projekty s jasne a zrozumiteľne stanovenými cieľmi, aktivitami a výstupmi celej akcie. Odborná komisia menovaná primátorom bude prihliadať na inovatívny charakter, výnimočnosť zámerov predložených žiadostí o dotáciu vrátane plusových bodov za náväznosť akcie na aktivity realizované v predchádzajúcom období a udržateľnosť výstupov akcie,“ uvádza samospráva.


AKTIVITE SA MEDZE NEKLADÚ

Už minulé ročníky ukázali, že v Starej Ľubovni žije veľa nadšených, šikovných ľudí, ktorí aktívne participujú na verejnom živote v meste. V minulosti sa vďaka nim a podpore mesta podarilo napr. zrenovovať zábradlia na moste cez potok Pasterník a skrášliť pomocou kvetinovej výzdoby doplnenej o LED osvetlenie, obstarať záhradný nábytok do areálu ZŠ Za vodou, zrevitalizovať pôvodnú zeleň a vysadiť novú pred mnohými bytovými domami. Pred viacerými bytovkami si miestni spríjemnili život tým, že tam vznikli rôzne bylinkovo-okrasné záhony, skalky či osadenie hmyzieho hotela. Viacerí občania sa angažovali pri údržbe lavičiek či úprave detských ihrísk. Zakúpili sa sudy na zachytávanie dažďovej vody a podobne.

Aj teraz sa očakáva, že financie od mesta pomôže pri nákupe materiálu, ktorí aktívni miestni zhmotnia do zaujímavých výsledkov.

Tlačivá na žiadosti, podmienky i informácie sa dajú nájsť na webovom sídle mesta.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 15, 17. apríla 2024)

bottom of page