top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Futbalisti veria v skorý reštart. Dočkajú sa prvých tréningov?


Zlepšená epidemiologická situácia aktuálne stavia do pozornosti športové odvetvia a ich zástupcov. Výnimkou nie je ani Mestský futbalový klub (MFK) v Starej Ľubovni. Pred pár dňami zasadal jeho čelný výbor, na situáciu sme sa pýtali prezidenta Jána Fröhlicha.


Už dávnejšie je známe, že uplynulá sezóna bola v regiónoch zrušená, teda aj u nášho štvrtoligistu, vrátane všetkých jeho mládežníckych tímov. Futbalový výbor diskutoval nielen o aktuálnom stave, ale najmä o budúcnosti. „Do 15. júna musíme všetky naše mužstvá poprihlasovať do súťaží, takže práve týmto sa budeme najbližšie zaoberať,“ poznamenal Fröhlich.


V nadväznosti na platné opatrenia by v MFK radi začali s tréningami ešte tento mesiac, prípadne začiatkom júna. Tešia sa hráči i členovia realizačných tímov. Tí sú navzájom v kontakte. „Už prebehlo stretnutie so všetkými trénermi. Každý z nich má na facebooku svoju skupinu, kde komunikuje ohľadom individuálnych plánov a tréningov. Samozrejme, je na zodpovednosti každého z chlapcov, ako sa ku pokynom postaví,“ povedal šéf mestského klubu.


Futbal nie je len o hráčoch a zápasoch, ale aj o infraštruktúre. Na štadióne sa počas jari veľmi dobre ukazuje prírodná hracia plocha. Najnovšie by sa za pomoci mesta a národného zväzu malo začať s obnovou budovy, presnejšie hráčskych šatní. Odhadovaná výška celkovej investície pri rekonštrukcii je 34-tisíc eur.


Peter Rindoš, foto: mfk sl


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 19 (19. máj 2020)

bottom of page