top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Anketa: Aká bola lyžiarska sezóna?

Updated: Jul 2, 2020


ski-lubovnianske-kupele

Snehová pokrývka sa v našich končinách už rozpustila. Opýtali sme sa ale, aká bola tohtoročná návštevnosť lyžiarskych stredísk v okrese.






Peter Boršovský SKICOMP FAKĽOVKA LITMANOVÁ


Tohtoročná sezóna dopadla super aj vďaka snehovej nádielke. Zaznamenali sme niekoľkonásobne viac lyžiarov ako v minulých rokoch. Lyžovať k nám prišlo veľmi veľa Poliakov. Našinci vychvaľujú poľské strediská, no Poliaci si zase radšej zájdu aj stovky kilometrov k nám. Okrem Poliakov prišlo aj mnoho Rusov, pár Nemcov, Angličanov, dokonca aj Ázijcov.


František Babiar SKI PARK VYŠNÉ RUŽBACHY


Lyžiarov prišlo trošku viac ako minulého roku. Bola dobrá zima a sneh dobre držal. Lyžovať sa prišli najmä tunajší obyvatelia okresu, zahraniční lyžiari tvorili približne 25?%. Vďaka dotácii na lyžiarsky kurz pre žiakov ZŠ je oveľa vyšší záujem o lyžiarsky výcvik ako v minulých rokoch. Pomohlo to aj všetkým menším strediskám, lebo cez týždeň nechodí až toľko klientov ako cez víkend. Tým spôsobom sa týždeň vykrýva lyžiarskymi kurzami. Chcem poďakovať všetkým lyžiarom, ktorí k nám prišli a tešíme sa na nich v ďalšej sezóne.


Alexander Ružbašan SKICENTRUM ĽUBOVIANSKE KÚPELE


Sezóna bola trošku lepšia ako vlani. Príroda nám nadelila dosť snehu a podarilo sa spojazdniť aj Vysokú, ktorá funguje len na prírodnom snehu. V budúcnosti sa však plánuje zasnežovať aj tam. Lyžovať prichádzali najmä tunajší lyžiari, zahraniční sa objavovali len sporadicky. Oceňujem tiež, že vďaka príspevku na lyžiarky kurz pre žiakov sa dostanú na lyže aj tie deti, ktoré by sa na lyžiarsky v živote nedostali. Pomáha to aj strediskám, aj keď z toho nie sú závratné zisky. Dôležitejšie je, že to pomôže deťom, ktorým to rodičia nedokážu zaplatiť.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 12 (26. marec 2019)


bottom of page