top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 2, 2020

Mestská rada je zrušená, poslanci prišli tiež o rezne Rokovací poriadok MsZ v Starej Ľubovni prešiel úpravou. A pomerne výraznou. Vyžiadala si to zmena legislatívy a tiež absencia Mestskej rady vo volebnom období 2018-22. Ako boli svedkom aj poslanci, zďaleka pritom nejde len o pojmologické úpravy (občan –> obyvateľ mesta). V novom poriadku sú totiž podstatne viac vyprecizované ich interpelácie i rozhodovacie kvóra (minimálny počet hlasov pri hlasovaní)…

MsZ DSC_0070

Má mesto veľa úľav na poplatku za odpad? Je viac než pravdepodobné, že obyvatelia mesta Stará Ľubovňa sa nevyhnú zvýšeniu poplatku za odpad. Fakty už teraz ukazujú, že rozpočet mesta schválený na rok 2019 na nakladanie s odpadom vo výške 360 000  eur nebude stačiť, pri plánovanom príjme z poplatku 248 000 eur.


Pohla sa aj rekoštrucia Domu kultúry zvnútra Zdá sa, že Dom kultúr je v kľude, opak je pravdou. Mesto Stará Ľubovňa pokračuje v plánovanej rekonštrukcii nášho okresného kultúrneho stánku. Stavebné práce v interiéri, ktoré budú zahŕňať predovšetkým obnovu vstupnej haly, šatne, viacúčelovej sály a javiska, sa začnú už v najbližších dňoch.

00

Ako si kedysi uctili prezidenta? Existencia medzivojnovej Československej republiky bola spätá s osobnosťou jej zakladateľa a prvého prezidenta T. G. Masaryka. Podobne ako jeho oberal  čas o silu a zdravie, začali sa sťahovať mračná aj nad existenciou ním vytvoreného štátu v srdci Európy. Toto obdobie je síce dobre zmapované v rôznych publikáciách venujúcich sa danej téme, no my sa na posledné roky života prezidenta osloboditeľa a jeho republiky pozrieme očami četníkov Staroľubovnianskeho okresu.

obr č 1 - mohyla pre Masaryka

Recitátorom nechýbala iskra, ktorá zasiahla porotcov Minulý týždeň sa niesol v poetickom duchu. Konalo sa okresné kolo celoštátnej postupovej prehliadky Hviezdoslavov Kubín v umeleckom prednese poézie a prózy v réžii Ľubovnianskeho osvetového strediska. Hviezdoslavov Kubín je súťaž s dlhou, už 65-ročnou tradíciou. Zúčastňujú sa jej žiaci základných a stredných škôl…

HK 2

Negól – gól i gól – negól Na začiatku jarnej časti aktuálnej sezóny IV. futbalovej ligy čakal domácich hráčov MFK náročný zápas. Na domácom štadióne totiž privítali jedného z najvážnejších ašpirantov na postup, momentálne druhý tím súťaže FK Poprad B. Zápas začali aktívnejšie hostia, do Starej Ľubovne si prišli pre tri body, a tak to vyzeralo aj na ihrisku…

futbal - DSC_0123

Staroľubovňania pokorili ašpiranta na postup V 11. kole 1. ligy Východ privítali staroľubovnianski stolní tenisti adepta na postup do extraligy. Do Starej Ľubovne prišli Čadčania so skvelou vizitkou, tesne predtým totiž zdolali lídra súťaže Fortunu Kežmarok na jeho pôde hladko 11:3. Domáci sa však vyburcovali k výbornému výkonu a slávili úspech.


Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 12/2019. Nájdete ho v predajných miestach 26. marca.  Dostanete tak informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page