top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Krivka s počtom novorodencov stúpa, tento rok ju načala Timea

Už v roku 2018 prekročili v Ľubovnianskej nemocnici prvýkrát tisícku pôrodov. Odvtedy krivka stúpa smerom nahor.


Kým v roku 2022 sa v Starej Ľubovni narodilo 1247 detí, vlani to bolo o 81 pôrodov viac. V Ľubovnianskej nemocnici sa prvýkrát v roku 2023 nadýchlo 662 dievčat a 676 chlapcov. Zariadenie je čoraz viac vyhľadávané ženami nielen z regiónu.



SILVESTROVSKÉ DIEŤATKO

V minuloročných pôrodníckych štatistkách je zarátaný aj malý Teo, ktorý sa narodil ako posledné dieťatko v uplynulom roku. „Očakávali sme ho na Vianoce. No keďže to nebolo ani po Vianociach, tak sme si povedali, že sa narodí niekedy v novom roku,“ povedala Andrea Hricová, dvojnásobná mama z Brezovice, ktorú do nemocnice noc pred Silvestrom prinútili ísť pôrodné bolesti. „Tešila som sa na svokrinu sviečkovú, lebo mi ju sľúbila na silvestrovský večer, no už som sa jej nedočkala. Dostala som ale na koniec roka ten najkrajší darček, ktorý váži 3600 gramov a meria 51 centimetrov,“ spokojne dodala mamička, ktorá tak Silvestrovskú noc trávila so svojím batôžtekom šťastia. Tea doma čaká 3,5-ročná sestrička Zoe.


PRVÝ NOVORODENEC

Novoročnú štatistiku otvorila Timea z obce Jakubany, ktorá sa narodila ako prvé bábätko roku 2024 v Ľubovnianskej nemocnici. Mamička Iveta Pompová bola ešte počas Silvestra doma. Ako nám prezradila, silné bolesti prišli až nadránom a na Nový rok o 7.40 ráno už aj ona držala v náručí svoje druhorodené dieťatko s mierami 2860 gramov a 48 cm.

Mamičkám blahoželáme a želáme im spolu s detičkami hlavne veľa zdravia!

ad, foto: ĽTV

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 1, 10. januára 2024)

bottom of page