top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Karatisti majú bronzy i vicemajstra Slovenska!

Na majstrovstvách Slovenska mladších kadetov, kadetov a juniorov v karate sa medzi 44 klubmi z celej krajiny darilo aj zástupcom ŠKM KK Stará Ľubovňa. V Bratislave sa ich predstavilo desať.



Súťaž vo veľkej hale Národného tenisového centra priniesla viacero zaujímavých súbojov. Naši zástupcovia sa predstavili v kumite, športových zápasoch. Dvojica z nich - Samo Kolej a Lukáš Dufala získala vynikajúce bronzové medaily a Filip Šenšel sa dokonca tešil zo striebra. „Samo Kolej a Lukáš Dufala si po úvodných víťazstvách skomplikovali zápas o postup do finále, keď v posledných sekundách zápasu podľahli súperovi. Túto chybičku si však napravili ďalšími zápasmi a vyhrali celú repasáž. Získali tak pre klub bronzové priečky. Z ľubovnianskych karatistov na najvyššiu priečku siahal Filip Šenšel, ktorý sa v kategórii kumite juniori nad 76 kilogramov prebojoval do finále. Zápas od začiatku viedol, v koncovke však prišlo zaváhanie, a tak prehral 2:3. Stal sa však vicemajstrom Slovenska pre rok 2021,“ pochválili sa úspechmi v staroľubovnianskom klube.

Blízko k medaile mali aj Daniel Vasilik a Christopher Pardus. Obaja v zápasoch o tretie miesto prehrali a skončili štvrtí. Úspešným karatistom blahoželáme.



VÝSLEDKY
Striebro
Filip Šenšel – kumite juniori nad 76 kg
Bronz
Samo Kolej – kumite ml. kadeti 12-13 rokov, do 40kg
Lukáš Dufala – kumite kadeti 14-15 rokov, nad 70kg


foto: škm kk sl

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 20 (25. máj 2022)

bottom of page