top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Hoci florbalisti viedli komfortne 4:0, prehrali!

Updated: Nov 25, 2023

Florbalisti Starej Ľubovne prehrali v prvej lige obidva domáce zápasy. Mimoriadne ich mrzela najmä porážka v druhom stretnutí proti Topoľčanom, kedy v poslednej tretine stratili komfortný náskok 4:0.

Náš zástupca vstupoval do víkendových zápasov s cieľom bodovať naplno a posunúť sa v tabuľke smerom nahor. V sobotňajšom zápase proti Nitre však nezvládol záverečnú tretinu, ktorú prehral o tri góly a celkovo 3:8.


Kapitán: Nevzdáme to!

Rovnako záverečná tretina sa stala pre sokolov osudnou v nedeľňajšom zápase proti Topoľčanom. Domáci pritom do nej vstupovali s komfortným vedením 4:0, hostia však otočili na šokujúcich 5:6! „Veľmi to mrzí, pustiť dobre rozbehnutý zápas, a to len preto, že nás súper začal vyššie napádať. Žiaľ, nezvládli sme situácie, keď sme zo stredu dostávali góly,“ povedal po zápase kapitán Falcons Dominik Hudák, ktorý zároveň priznal, že v šatni nebude medzi hráčmi po takomto obrate dobrá nálada. „Musíme sa z tohto priebehu poučiť. Stále sme tím, ktorý sa aj s novými mladými hráčmi učí, takže nevzdávame sa.“


J. Šatala: Mali sme rozhodnúť

Do zápasu pre zranenie nezasiahol jeden z najproduktívnejších domácich hráčov a zároveň tréner v jednej osobe Jozef Šatala. Aj pre neho bola posledná tretina proti Topoľčanom ako zo zlého sna. Mužstvu nepomohla ani hra bez brankára v závere. „Chlapci začali viac brániť a menej útočiť. Mali sme nejaké šance na 5:0, ale nevyužili sme ich. Ťažko sa to teraz hodnotí, nevieme sami, čo sa stalo, musíme si to prejsť podľa videa. Je to veľká škoda, lebo prvé dve tretiny sme hrali dobre,“ hodnotil krátko po nedeľňajšom súboji. „Na rozdiel od zápasu proti Nitre sme nepodali zlý výkon, teda v prvých dvoch tretinách,“ podotkol J. Šatala.


Hosťujúci brankár: Domáci nemohli toľko vládať

Obrovskú radosť po najtesnejšom víťazstve mali, pochopiteľne, hostia z Topoľčian. S hrozivým stavom pred záverečnou tretinou chceli čo najskôr niečo urobiť. „V kabíne sme si povedali, že nám chýba prvý gól a ono to začne padať,“ poznamenal spokojný brankár Martin Pavlišin a pokračoval, „tušili sme, že domáci už nemôžu vládať, mali za sebou ťažkého súpera z Nitry a ani s nami to nemali jednoduché. Dá sa povedať, že naše prvé dve tretiny boli o ničom, našťastie, v tretej sme to dokázali dotiahnuť.


Boj o play-off

Staroľubovňanov čakajú najbližšie dva duely na palubovkách súperov. Začiatkom decembra sa predstavia u siedmeho tímu tabuľky v Púchove a v Čadci, ktorá je až predposledná. „Chlapci sa teraz musia zomknúť a bojovať ďalej. Stále je v hre boj o play-off,“ prízvukoval J. Šatala, ktorý sa momentálne nachádza s tímom na deviatej, teda prvej nepostupovej priečke do vyraďovacích bojov. Do konca základnej časti však ostáva odohrať ešte plných deväť zápasov.

(Pozn.: Materiál bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 43, 22. novembra 2023)

bottom of page