top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

VIDEO Pre deti sa podarilo vyzbierať tisíce eur! Benefičný koncert nezmarila ani pandémia

Updated: Dec 14, 2021

Šnúra Vianočných benefičných koncertov sa v Starej Ľubovni nepretrhla ani v tomto mimoriadne ťažkom období. Už druhý rok sa síce charitatívne podujatie v réžii agentúry ČVÍRO opäť dialo v online forme, ten hlavný zámer – pomoc deťom, ostal ale naplnený.


Traja obdarovaní boli dokonca podporení vyššou sumou ako vlani. Detskému oddeleniu Ľubovnianskej nemocnici, Domu sv. Anny – Službe včasnej intervencie (SVI) a 4-ročnému Leovi bolo rovným dielom, po 2 500 €, tentoraz rozdelených 7 500 €.


Mimoriadne ťažká organizácia

„Na jednej strane sa podarilo hlavne vďaka sponzorom vyzbierať väčšiu sumu, na druhej sme však boli ukrátení o divákov, ktorí by si za bežných okolností vychutnali koncert kapely Peter Bič Projekt naživo,“ povedal hlavný organizátor Miroslav Vrábeľ alias ČVÍRO (na fotografii v krúžku), ktorý, ako je o ňom známe, v pomoci nepoľavuje. Počas 7 rokov organizovania benefičných koncertov v meste sa mu podarilo vyzbierať a rozdeliť chorým a hendikepovaným deťom úctyhodných 37 tisíc €!

Aktéri koncertu v dome kultúry, ktorý do domácností sprostredkovala Ľubovnianska mediálna spoločnosť, vzdali hold ušľachtilej myšlienke i organizátorovi.


Veľká pomoc deťom

Okrem inštitúcií v ostatných troch rokoch zahrnul M. Vrábeľ do okruhu pomoci aj deti v okrese Stará Ľubovňa. Tentoraz tak financie putovali k rodine 4-ročného Lea z Hniezdneho, ktorému osud nadelil veľa ťažkých diagnóz. „Ďakujeme všetkým, ktorí nám doteraz pomohli a stále pomáhajú. Pomôže naozaj každé euro,“ vďačná bola mama Martina Selepová (vľavo), ktorá financie využije na nutné rehabilitácie i pomôcky, ktoré uľahčia synovi život a pomôžu mu napredovať. Rovnako ako aj deťom s podobným osudom, ktoré využívajú Službu včasnej intervencie Domu sv. Anny. „Boli sme milo prekvapení z tejto sumy, peniaze použijeme na didaktické pomôcky a na dovybavenie multisenzorickej miestnosti,“ vyjadrila poďakovanie aj vedúca SVI Zdenka Zavacká. Rovnako aj v nemocnici financie prispejú k lepšej pohode malých pacientov.

„To je zmyslom celého snaženia. Aj keď organizácia bola mimoriadne náročná, teší ma podpora všetkých, a to finančná i morálna,“ uzavrel M. Vrábeľ a naznačil, že v organizovaní tejto šľachetnej aktivity nepoľaví.

Aj keď sprostredkovaná cez obrazovky, z charitatívnej akcie sálala obrovská energia a hlavne ľudskosť. Potrebná hlavne v tejto ťažkej dobe.


Foto: ĽMS

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 46 (8. december 2021)

bottom of page