top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VEĽKÁ ANKETA: Čo zaujalo návštevníkov majálesu?

Po dlhej pandemickej odmlke mali mnohí umožnené vychutnať si atmosféru trojdňového jarného festivalu v Starej Ľubovni. 5. Ľubovniansky majáles priniesol tentoraz bohatší program aj vďaka podpore Fondu na podporu umenia cez projekt UZOL v rámci Mesta kultúry 2021. Ale nechýbalo aj dobré jedlo, detské predstavenia, napr. detí z MŠ na Tatranskej ul. a alokovaného pracoviska Za vodou, tiež rôzne atrakcie, súťaže, predaj remeselných výrobkov... Každý si mohol nájsť to svoje. Atmosféru a nálady návštevníkov sme zachytili v našej ankete.


- Prišli sme na majáles hlavne kvôli deťom a detským podujatiam, navštívili sme stánky, salaš a tešíme sa ešte na ďalší program.


- Atmosféra je super, bola som aj na vystúpení skupiny Kollárovci, kde bola taktiež skvelá atmosféra, bolo vidieť, že si to ľudia užívajú, a to aj napriek dažďu, dokonca sme si i zatancovali.


- Veľmi sa nám tu páči, prišli sme si s manželkou popozerať stánky, dať si niečo dobré pod zub a tešíme sa aký hudobný program nás čaká. Atmosféra je vynikajúca, škoda toho včerajšieho upršaného počasia, ale v rámci možností sme si i na vystúpení Kollárovcov zaspievali.


- Prišla som len nedávno, takže zatiaľ som stihla len ochutnávku. Koláčik je veľmi chutný, nie veľmi presladený, aj plnka je výborná. Počasie nám dnes vyšlo a aj atmosféra je tu veľmi pekná.


- Prišli sme s deťmi na divadielko, ktoré bolo veľmi pekné, ale chystáme sa aj na večerný program. Celý deň sme si pochutnávali, dali sme si asi všetko.


- Veľmi mi chutili pukance a cukrová vata, páčilo sa mi divadielko a jeho herci.


- Najviac sa mi páčilo zo včerajška asi to, ako krásne spievali na vystúpeniach a dnes sa mi páčilo divadelné predstavenie a veľmi mi chutili bryndzové halušky so slaninkou.


- Prišla som tu hlavne kvôli divadlu Cilling a zaujímalo ma aj ako prebieha takéto podujatie. Atmosféra je skvelá, vychytali sme dnes super počasie a páči sa mi tu. Pôjdeme sa ešte najesť, zatiaľ sme to nestihli a po divadle sa ešte popozeráme okolo.


- Zaujal ma šál, o ktorom som si prečítala v novinách, takže som si prišla pozrieť najmä ten, ale páčil sa mi aj retro piknik. Keď som prišla na majáles nebolo tu ešte veľa ľudí, ale už sa to tu zhromaždieva a vyšlo aj slniečko, takže verím, že to tu bude fajn.


- Koláčik je výborný, keby mám recept, tak si ho urobím, super jemné cesto, je to také niečo iné. Páči sa mi, že sme tie koláčiky mohli okrem poroty ochutnať aj my. Taktiež sa mi tu páči tá atmosféra, a celkovo aj to, že už sme si mohli aj niekde konečne vyjsť na niečo tak pekné.


- Prišli sme z Rožňavy pozrieť divadlo Cililing, sme ich verní fanúšikovia a chodíme za nimi všade, kde hrajú. Je tu perfektný program, veľmi sa mi páčili tie masky na bicykloch, tí boli naozaj výborní. Je tu vynikajúca atmosféra, sme nadšení.


- Prišla som zo Spišskej Novej Vsi a priniesla som šité veci, ktorým sa venujem asi päť rokov, hračky, tašky s aplikáciami... Tí, pre koho sú, tak si kúpia. Niektorí len popozerajú. Som rada, že som tu. Po pandémii je to tretia moja akcia.


- Prišli sme tu s detičkami a veríme, že počasie vydrží a všetci ľudia si to užijú. Veľmi sa tešíme.


- Prišiel som tu predávať z Vranova nad Topľou. Chodím tu na Ľubovniansky jarmok, keď je... Vyrábam varešky, lopáriky, drevené misky..., prosto veci do kuchyne. Urobili sme toho veľa, teším sa, že ľudí kupujú.


- Idem z kostola, lebo vnučka ide na prvé sväté prijímanie... a chcela by som si pozrieť Kollárovcov, ešte som ich nepočula naživo.


- Ešte neviem, čo si vyberiem, ale prídem si niečo pozrieť. Je toho tu veľa, určite si niečo nájdem, aj si niečo kúpim.


- Prišiel som pozrieť Kollárovcov. Tak poviem - Gurole za Guroľami... Ale niečo si isto aj zajem.


- Na Kollárovcov sme prišli, počasie nevadí, aj keď prší, vydržíme... Určite sa tešíme, že po tej korone sa opäť stretávame.


Foto: ĽTV

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 21 (1. jún 2022)



bottom of page