top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

VIDEO Termínov na premietanie je málo a filmov veľa

Už mesiac má Kino Tatra spustené premietanie. Od 21. júna môžu kinosálu využívať na 100 percent. Zaujímalo nás, aké filmy sa budú počas leta premietať, keďže počas minulého roka sa púšťali prevažne reprízy odohraných titulov.



Počas jedného premietania si film v kine pri aktuálnych podmienkach môže pozrieť 160 divákov. „Potešilo nás, že sme hneď v prvý týždeň, keď sme mali povolených 50 percent kapacity, vypredali štyri predstavenia. Mysleli sme, že začiatok bude veľmi ťažký, kým sa všetko rozhýbe. Vo všeobecnosti cez letnú sezónu zvyčajne chodia ľudia do kina menej, ale napriek tomu sme radi, že môžeme fungovať aspoň v obmedzených podmienkach,“ uviedol vedúci kina Pavel Mrug.


SEPTEMBER BUDE ZREJME SILNÝ

Minulé leto distribútori vôbec nenasadzovali premiérové filmy. „Ponuka filmových titulov je teraz veľmi bohatá, snažíme sa od začiatku nasadzovať kvalitné filmy. Momentálne máme v ponuke Rýchlo a zbesilo 9, Matky, V zajatí démonov 3, Black Widow... Počas prázdnin sa môžeme tešiť na novinky ako Hotel Transylvánia: Transformánia, Labková patrola vo filme, Candymen...

V jeseni tiež očakávame After tajomstvo, Perinbaba a dva svety, alebo dokument Karel. Verím, že tretia vlna nebude taká náročná, ako boli prvé dve a budeme môcť premietať,“ povedal P. Mrug.


Kino Tatra funguje už mesiac, zatiaľ premietajú v piatok, sobotu a nedeľu. „Termínov na premietanie je málo a filmov veľa. Distribútori pozastavili filmy skoro na rok pol a teraz je otázne, dokedy sa bude dať premietať a čo sa stihne. Bola to dlhá doba, ušla nám jeseň a jar, keď do kina prichádza väčšie množstvo ľudí. Finančne zatiaľ nie sme vôbec rozbehnutí, musíme to zvládať stále bez uvádzačov. Dúfam, že ich budeme môcť časom znovu prijať,“ priblížil situáciu ľubovnianskeho kina P. Mrug. Návštevnosť kín sa na Slovensku v roku 2020 v porovnaní s rokom 2019 prepadla o viac ako 65 percent.


foto: K. T.

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 25 (30. jún 2021)


bottom of page