top of page
  • Peter Rindoš

Rozlúčka so zosnulými dievčatami bude v Chráme Matky ustavičnej pomoci

Posledná rozlúčka so Sofiou, Luciou a Katkou, obeťami nehody v Spišskom Podhradí sa uskutoční v stredu 10. apríla o desiatej hodine.


Archijerejskú liturgiu v Chráme Matky ustavičnej pomoci budú sláviť miestni hierarchovia v slovenskom jazyku. „Pamätajme v modlitbách nielen na zosnulé dievčatá, ale aj na ich rodičov, súrodencov, príbuzných,“ vyzvali cirkevníci.


Parkovanie podľa pokynov

Pohrebné obrady nasledujúce po svätej liturgii sa budú konať rovnako v chráme na sídlisku Západ. Po ich skončení sa procesia odoberie na nový cintorín, kde budú uložené telesné pozostatky zosnulých. „Ten smútok je obrovský, je to veľká rana pre obyvateľov i mesto,“ poznamenal prednosta radnice Aleš Solár, podľa ktorého sa na pohrebe očakáva najmasovejšia účasť. A keďže sa do chrámu všetci nevojdú, pripravené budú aj veľkoplošné obrazovky, prostredníctvom ktorých budú smútiaci spojení s inetriérom. „V stredu od šiestej rána budú všetky parkoviská v okolí Chrámu Matky ustavičnej pomoci uzavreté. Odporúčame ľudom, aby parkovali už priamo v okolí nového cintorína, kde bude na poli vyčlenených 300 – 400 parkovacích miest. Rovnako budú k dispozícii záchytné parkoviská pri športovej hale a zimnom štadióne. Chceme týmto poprosiť ľudí o súčinnosť.“

























bottom of page