top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

PRIHLÁSTE SA! Mobilná očkovacia služba aj v Starej Ľubovni

Zaočkovať sa priamo v domácnosti prostredníctvom krajskej výjazdovej očkovacej jednotky môžu aj obyvatelia Starej Ľubovne.

V spolupráci s VÚC PSK bude na budúci týždeň očkovanie prebiehať prostredníctvom mobilnej očkovacej jednotky v domácnosti žiadateľov aj v Starej Ľubovni. Požiadať o takéto očkovanie treba na tel. čísle 052/43 15 251 do pondelka 21. júna do 12-tej hodiny.

Prihlásiť sa k takémuto očkovaniu môžu imobilní občania a tí, ktorí z iných závažných dôvodov nemôžu byť očkovaní na bežnom očkovacom mieste.


O očkovanie v mieste bydliska je záujem

"Mobilné očkovacie jednotky župy vyočkovali ďalších 7 230 vakcín, ktoré aplikovali imobilným, zdravotne ťažko postihnutým a starším občanom priamo v mieste ich bydliska, v kultúrnych domoch či zdravotníckych zariadeniach jednotlivých obcí kraja," informovala Daša Jeleňová, hovorkyňa PSK.

Očkuje sa naďalej aj vo vakcinačných centrách Prešovského kraja, ktoré podali už 135 046 vakcín proti koronavírusu. Len za uplynulý víkend sa podalo 6 787 vakcín. Výjazdová očkovacia služba za tri dni od soboty do pondelka vyočkovala ďalších 1 085 vakcín.


V kraji sa očkuje aj Sputnikom

V krajských veľkokapacitných centrách v Starej Ľubovni, v Prešove, Poprade a Bardejove sa prioritne preočkovávalo druhou dávkou vakcín AstraZeneca a Pfizer/BioNTech. Dostalo ju spolu 4 690 ľudí. Zároveň sa podala proticovidová vakcína 2 097 novým záujemcom. Veľkokapacitné očkovacie centrum v Starej Ľubovni v piatok 11. júna a v pondelok 14. júna očkovalo prvou a druhou dávkou vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech. Dostalo ju spolu 750 ľudí.

V nedeľu 12. júna bolo v bardejovskom centre pilotne spustené tiež očkovanie vakcínou Sputnik V, ktorú dostalo 656 záujemcov.


Ilu. foto: archív ĽMS


.



bottom of page