top of page
  • Anna Lazorčáková

Potešili sa aj deti v Základnej škole na Komenského ul.

Návšteva svätého Mikuláša v základných školách je každoročnou tradíciou. Tentoraz síce v inej forme, ale predsa sa stretol s deťmi prvého stupňa a darček priniesol všetkým.

Do Základnej školy na Komenského ulici prišiel moderný Mikuláš, ktorého sprevádzali jeho pomocníci čert, anjel a elf. Brány školy však neotvoril, deti privítal v školskej záhrade. Prichádzali k nemu po jednotlivých ročníkoch, samozrejme, s dodržiavaním rozostupov a potrebných opatrení.

Mikuláš žiakov rozveselil a rozhýbal tancom a keďže žiaci nechodia na hodiny telesnej výchovy, tak pohyb im dobre padol. Síce to boli nesmelé kroky, no deťom aspoň nebolo chladno. „Každý rok vymýšľame pre detičky nejakú zábavu. Chceme, aby sa do školy tešili a aby mali motiváciu. Keďže sú len v triedach, potrebujú sa aj zabaviť,“ povedala Miroslava Runčáková, zástupkyňa 1. stupňa.

Nechýbali pesničky a básničky, najmenší obdarovali Mikuláša kresbami. Prichystali si aj vianočné ozdoby. „S deťmi hovoríme o tom, že šetríme prírodu, chránime ju, zveľaďujeme a tiež, že ak nemusíme niečo kupovať, použijeme materiál, ktorý máme doma. Preto si deti vyrobili takéto dekorácie, a to v rámci environmentálneho projektu,“ podotkla M. Runčáková.

V závere stretnutia sa s ozdôbkami vyzdoboval stromček na školskom dvore.


ANKETA

Na čo sa deti najviac tešili a čo vyrobili na stromček?



Ema Slamená: - V škole sme dostali od Mikuláša sladkosti. Ešte si musím vyčistiť čižmičku. Na stromček som vyrobila vločky z papiera a z vrchnákov od fliaš som zlepila kvietočky. Pomohla mi s tým mamka.


Sofia Guregová: - Najviac som sa tešila na darčeky. Chcela by som dostať čokoládu, lebo ju mám najradšej. Doniesla som hviezdičku vyrobenú z papiera. Urobila som si ju sama podľa videa.



Richard Hajko: - Mám veľmi rád orechy, preto by som ich chcel dostať aj od Mikuláša. Chutia mi aj sladkosti...




Sabina Regecová: - Cédečka z Lidlu a nejaké sladkostí, cukríky a lízadlo.





Dávid Cvanciger: - Najviac som sa tešil na darčeky a sladkosti. Ozdôbky sme robili doma z cesta a ocko mi z roboty doniesol drevo. Z toho som vyrobil hviezdy, štvorce, gule. Na stromček som doniesol až 10 ozdôb.



Anna Lazorčáková,

foto: autorka


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 46 (8. december 2020)



bottom of page