top of page
  • Peter Rindoš

Po troch prehrách prišla v podaní futbalistov kanonáda

Updated: Apr 3, 2022

Po nečakanej sérii troch prehier zabodovali hráči MFK ADV Stará Ľubovňa naplno. V nedeľňajšom zápase štvrtej futbalovej ligy porazili na domácom trávniku súpera z Demjaty hladko 8:0. Až polovicu gólov vsietil kanonier Filip Serečin, v bráne bol takmer bez práce Ivan Siletskyi, nová posila z Ukrajiny.

Po prvých troch súťažných prehrách v tomto roku sa Staroľubovňania konečne dočkali víťazstva. To prišlo až na prírodnom trávniku na hlavnom štadióne. „Po zlom vstupe do jarnej časti ročníka sme chceli konečne vyhrať. Pred zápasom sme počas celého týždňa pracovali najmä na prejave v útočnej fáze a sme radi, že sa nám to podarilo. Chlapci si uvedomili, že treba tvrdo pracovať a vrátiť sa k hre, ktorá nás zdobila na jeseň,“ odľahlo po vysokej výhre trénerovi MFK ADV Jozefovi Kukulskému.


Návrat dôležitých hráčov

Za dôležité faktory vo víťaznom zápase možno označiť aj návrat niektorých hráčov do zostavy, trénerove predstavy o zložení sa tak približovali k ideálu. „Síce nám opäť chýbali Vojtek a Lapoš, káder však bol kompaktnejší. Vrátili sa nám Imrich, po nedávnom zranení Tóth, Kačmarčík a v bráne sme mali aj skúsenejšieho gólmana. Dá sa povedať, akoby sme skladali mužstvo nanovo,“ poznamenal J. Kukulský, ktorý podobne, ako niektorí jeho hráči chýbal pri tíme desať dní. Dôvodom boli zdravotné problémy.

V zápase opäť raz potešil kanonier Filip Serečin, ktorý skóroval až štyrikrát. V tabuľke strelcov súťaže si tak upevnil pozíciu lídra s 20 gólmi. Podobné štvorgólového hody predviedol aj v deviatom kole súťaže proti Belej nad Cirochou.


Náhradou za Ukrajinca jeho krajan

Ešte pred zápasom doviedlo vedenie klubu do Starej Ľubovne ďalšiu posilu na kľúčový post. Je ňou 26-ročný brankár Ivan Siletskyi, rodák z oblasti Ľvova na západe krajiny. Už bývalý gólman Karpaty Ľvov má v zápisoch pri svojom mene uvedenú aj reprezentáciu Ukrajiny do 20 rokov. Pred ním, ešte počas zimnej prípravy pôsobil v MFK ADV iný Ukrajinec Denys Starchenko. Ten sa ale po invázii Ruska nemohol vrátiť do Starej Ľubovne, keďže jeho oblasť Sumy ostreľovali okupanti a v krajine skolabovala doprava. Zostal tak doma s rodinou.


Šláger v Záhradnom

V tabuľke druhá Stará Ľubovňa sa už v budúcom kole predstaví v šlágri na horúcej pôde tretieho Záhradného. „Verím, že výhrou nad Demjatou sme nielen ukončili negatívnu sériu, ale začali ďalšiu, víťaznú. Som si istý, že mužstvo má kvalitu a potenciál,“ nádejal sa šéf staroľubovnianskej lavičky.


VÝSLEDOK

MFK ADV Stará Ľubovňa – FK Demjata 8:0 (4:0)

Góly domácich: Serečin 4, Tóth, Imrich, Tináth, Švec. Zostava domácich: Siletskyi – Rabik, Serečin, Kačmarčík, Imrich, Tóth, Rindoš, Tináth (C), Škvarla, Tavares, Švec. Striedali: Zamiška, J. Kosturko, Horanský, Varchola, Fernandes.




Do klubu vstupuje nový partner
Klub MFK ADV Stará Ľubovňa v týchto dňoch ohlásil vstup ďalšieho zo svojich sponzorov. Na partnerskej spolupráci sa dohodol so spoločnosťou SaganSport, ktorá sa zaoberá výstavbou a servisom športovísk, detských ihrísk a predajom potrieb pre profesionálnych a amatérskych športovcov. „Dohodli sme sa na konkrétnej spolupráci, ktorá podporí rast potenciálu a stabilizáciu klubu. Sme stotožnení s nastavením a ambíciami klubu. Naša podpora bude nasmerovaná tak k družstvám dospelých, ako aj mládeže. Nášho partnera - MFK ADV Stará Ľubovňa vnímame, ako silnú a dobre známu značku, ktorá má všetky predpoklady na úspech a ďalší rast,“ uvádza Peter Sagan, konateľ spoločnosti SaganSport.
Spolupráca je v tejto chvíli zamýšľaná do konca roka s otvorenými možnosťami pre ďalšie obdobie. „Snažíme sa napredovať v každej oblasti, preto sme radi, že nachádzame podporu u partnera, ktorý už dlhé roky pôsobí v oblasti komplexnej podpory športu a zábavy. Pôjde o jedného z našich hlavných sponzorov," podotýka Ján Fröhlich, prezident MFK ADV Stará Ľubovňa.


Foto: mfk adv sl

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 12 (30. marec 2022)


bottom of page