top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Klub Ľubovnianski rytieri má nové logo


Novozaložený hokejový klub v Starej Ľubovni má nové logo. Symbol Ľubovnianskych rytierov už zdobí hraciu plochu zimného štadióna. V jeho útrobách momentálne prebiehajú práce na obnovení klziska, a to po vyše dvoch mesiacoch vynútenej prestávky.


Pre koronavírus bola prevádzka zimného štadióna uzavretá 13. marca. Ľadovú plochu nechali zmrazovať ešte ďalšie dva týždne, napokon pre vysoké náklady klzisko rozpustili. Práce na obnove prevádzky štadióna sa v minulých dňoch rozbehli naplno. Ak to situácia dovolí, už v nasledujúcom období chcú otvoriť. Momentálne opatrenia síce dovoľujú účasť členom registrovaných športových klubov, no časom sa pravdepodobne dočká aj verejnosť. „Chceme mať otvorené celé leto,“ ohlásil ďalšie plány majiteľ prevádzky Ján Kentoš.

Voľba hlavného trénera

Názov rodiaceho sa hokejového klubu Ľubovnianski rytieri vznikol pri internetovom hlasovaní. Od neho napokon vzniklo nové logo, ktoré nedávno nalepili na hraciu plochu. Pri štadióne a klube postupne začínajú fungovať aj hokejové triedy. Všetko v spolupráci so ZŠ Komenského. „Plánujeme otvoriť štyri triedy, dievčatá budú zamerané na všeobecnú športovú prípravu, chlapci na hokej. V každom ročníku budeme mať po 11-12 detí. V júni by sme chceli začať rodičovským združením, kde sa dohodneme, odkedy začneme s tréningami,“ povedal J. Kentoš. Podľa neho sa v klube zaoberajú aj voľbou hlavného trénera, o koho pôjde, zatiaľ prezradiť nechcel.

Ľubovnianski rytieri plánujú zriaďovať vlastnú správnu radu, kde by malo mať svojho zástupcu aj mesto. „Budeme radi, ak sa nám ozvú prípadní sponzori a naši priaznivci. Deťom by sme radi zabezpečili výstroj, hokejky,“ vyzval investor, ktorý štadión v meste postavil.

Peter Rindoš, foto: archív HK ĽR

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 21 (2. jún 2020)

bottom of page