top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Inšpiruje ju manželská láska

Klaudia Kirschner zo Starej Ľubovne opäť uspela v celokrajskej fotografickej súťaži s tohtoročnou témou “Manželský trojuholník?”.

Manželia Čajkovci z obce Hniezdne.

Do súťaže, ktorá sa koná v rámci Národného týždňa manželstva, sa tento rok prihlásilo 41 fotografií. „Zúčastnila som sa jej už v roku 2020 s fotkou mojich starých rodičov. Vyhrali sme spolu 1. miesto. Radosť rodiny i to, že máme na nich pamiatku, bola veľká,“ povedala Klaudia Kirschner o tom, čo predchádzalo rozhodnutiu prihlásiť sa do súťaže znova. Začala hľadať podobný pár, ktorý svoju lásku rozvíja nielen medzi sebou, ale aj svojou rodinou a Bohom. Niekoho, kto jej v tom môže byť inšpiráciou.


TROJUHOLNÍK LÁSKY

Vďaka sociálnym sieťam sa Klaudii ozvala vnučka manželského páru z Hniezdneho. „Napísala mi, že by mi veľmi radi zapózovali. Dohodli sme dátum a neskôr som ich spolu s ňou navštívila. Prišli sme v čase, keď obedovali. Manželia Čajkovci ma vrúcne privítali. Predostrela som im svoju myšlienku, konkrétna predstava bola odfotiť trojuholník lásky s Bohom. Boli veľmi nadšení, keďže pán Čajko sám pomáha v obecnom kostolíku,“ opísala začiatok príbehu fotografie K. Kirschner.


Fotografia vznikla v spálni pod obrazom, ktorý má pre manželov veľkú cenu. Najprv sa s nimi rozprávala o tom, ako sa spoznali, akú mali svadbu, aký bol ich život. „Potom sme odfotili fotku v ich spálni pod obrazom, ktorý ešte maľoval otec pána Čajka. Bolo úžasné sledovať ako na seba pozerajú, ako sa počas vzniku fotky spolu modlia a ako reagovali na odfotené fotografie. Deň na to mi vnučka poslala fotku, že už im fotografie, ktoré som zaslala, vytlačila a zarámovala. Bolo nádherné tešiť sa z ich radosti,“ vykreslila atmosféru z fotenia i pocit z dobre dokončenej úlohy talentovaná fotografka, ktorá sa hlavnej ceny vzdala v prospech iného zúčastneného páru. Jej fotografia však získala cenu primátorky mesta Prešov, zároveň aj cenu predsedu PSK a cenu sympatie.


Foto: K.K.

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 7 (23. február 2022)


bottom of page