top of page
  • Peter Rindoš

Futbalistom zmenili pre pandémiu súťažný poriadok

Pandémia zasiahla amatérsky futbal už minulú sezónu, otázniky visia aj nad tou aktuálnou. Bude sa v regionálnych súťažiach ešte hrať a budú známe umiestnenia jednotlivých tímov? S viacerými alternatívami pre sezónu 2020/21 už počíta novelizovaný súťažný poriadok.



Kým sezóna 2019/20 bola v amatérskom futbale anulovaná, tá súčasná vo viacerých súťažiach byť nemusí. Až do nedávnej minulosti totiž súťažné poriadky nepočítali s tým, že spoločenský život, a teda aj futbalové zápasy môže ohrozovať pandémia. Futbalový zväz preto prijal Mimoriadnu úpravu pravidiel súťaže. „Súťažný ročník sa musí bez ohľadu na počet odohratých stretnutí (súťažných kôl) i v prípade mimoriadnej situácie skončiť k 30. júnu vo všetkých úrovniach majstrovských súťaží, okrem dvoch najvyšších mužských súťaží,“ uvádza vynovený poriadok s tým, že zápasy sa môžu dohrávať aj mimo termínovú listinu a podľa rozpisov. „Každé družstvo v súťaži môže odohrať jedno súťažné stretnutie okrem víkendu aj jedenkrát v pracovný deň v priebehu 21 kalendárnych dní, to sa nevzťahuje na dve najvyššie mužské súťaže.“


REORGANIZÁCIA SA ODKLADÁ

Pôvodné zámery v regionálnych súťažiach predpokladali v budúcej sezóne veľkú reorganizáciu. Namiesto súčasných štyroch tretích líg mali byť vytvorené dve skupiny – Západ a Východ. „Na 99,9 percenta to presúvame. Musia o tom definitívne rozhodnúť delegáti konferencie, ale toto už nie je štandardná sezóna a nemá význam tú reorganizáciu tlačiť,” poznamenal prednedávnom pre sportnet.sme.sk Richard Havrilla, šéf Východoslovenského futbalového zväzu. Podľa všetkého by sa tak reorganizácia mala uskutočniť v sezóne 2022/23. 


rin, foto: mfk sl


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 6 (17. február 2021)

bottom of page