top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Futbalisti Starej Ľubovne zbroja, klub predstavil prvé posily


Už aj oficiálne! Káder staroľubovnianskych hráčov sa v minulých dňoch rozšíril o ďalšie posily. Do A-tímu MFK boli potvrdené transfery hráčov so zvučnou minulosťou i skúsenosťami z vyšších súťaží. Medzi nimi je aj niekdajší mládežnícky reprezentant Róbert Ujčík. Klub tak začína napĺňať svoje vyhlásenia s ambíciou uspieť v nadchádzajúcom ročníku štvrtej ligy.

Príchody prvej trojice futbalistov potvrdilo vedenie MFK v minulých dňoch. Posilňovanie kádra súvisí s ambíciou uspieť v ďalšej sezóne štvrtej ligy. Po jej skončení totiž dôjde k reorganizácií súťaží, Staroľubovňania by sa radi ocitli medzi najlepšími.

Róbert Ujčík je zárukou skúseností Najznámejšou tvárou je skúsený, 30-ročný útočník Róbert Ujčík. Naposledy pôsobil v rodnom Poprade, predtým však prešiel mnohými klubmi, aj na medzinárodnej úrovni. „Neprichádzam do neznámeho prostredia, niektorých hráčov poznám, proti niektorým som hrával. Prvé dojmy sú pozitívne, je tu výborné ihrisko, klub je stabilizovaný, verím, že spoločne ho posunieme vpred,“ povedal nám pri rozhovore počas tréningu. Ako dodal, v tíme je hlavne preto, aby pomáhal mladším hráčom, veď skúseností má na rozdávanie. „Raz sa darí viac, inokedy menej. Rozhodne však chceme hrať o najvyššie pozície,“ doplnil vyštudovaný právnik, ktorý sa pre Starú Ľubovňu rozhodol aj vďaka pracovnej ponuke.


Domov sa vracia Samuel Kačmarčík Do Starej Ľubovne sa vracia aj známe futbalové meno. Samuel Kačmarčík je miestnym odchovancom, v minulosti pôsobil v zvučnej akadémii v Žiline a postupne zbieral skúsenosti aj inde. „Poznám trénera Solotruka, trénera brankárov i prezidenta klubu, takže je to pre mňa známe prostredie. Všetci sú to ľudia, ktorí sa snažia pracovať pre futbal, budem rád, keď prispejem aj ja,“ poznamenal 21-ročný stredopoliar. Ako dodal, dôvodom návratu domov je aj takzvaný projekt výkonnostného sponzoringu. Klub ho chce realizovať v spolupráci s partnerom zo súkromnej sféry, kde sa aj samotný hráč angažuje. „Rád by som pomohol staroľubovnianskemu futbalu. Verím, že sa nám spoločne podarí pozdvihnúť jeho úroveň ešte vyššie.“

Z Liptova prichádza krajný obranca Daniel Kuzár

Ďalšou ohlásenou posilou je rovnako 21-ročný Daniel Kuzár. Ten strávil ostatné sezóny v treťoligovom Liptovskom Hrádku. Rodák z Mníška nad Popradom začínal s futbalom rovnako v Starej Ľubovni. Z príchodu bližšie k domovu sa teší. „Veľa hráčov tu nepoznám, ale prvé dojmy sú výborné,“ povedal krajný obranca a pokračoval: „Podobne, ako všetci v klube, aj ja som za tie najvyššie ambície, bolo by fajn, keby sa nám podarilo budúcu sezónu súťaž vyhrať.“ Nádejný futbalista chce na ihrisku v prvom rade zabraňovať šanciam súpera. „Dúfam, že sa mi bude dariť z pozície obrany aj útočiť. Aj v mládežníckych tímoch sme hrávali rýchly a moderný futbal, dá sa povedať, že som mal dosť asistencií,“ poznamenal Daniel.

Po prehre príde Bardejov Futbalisti MFK Stará Ľubovňa odohrali počas víkendu ďalší prípravný zápas. Tentoraz sa predstavili na ihrisku piatoligového súpera v Ľubici, stretnutie však výsledkovo nezvládli, keď prehrali 2:1. V zápase pritom viedli po góle mladíka Tomáša Solotruka. Najbližší zápas odohrajú hráči Starej Ľubovne v sobotu 18. júla o 16.30 hodine na domácom trávniku proti druholigovému Partizánu Bardejov. Peter Rindoš, foto: archív 


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 27-28 (14. júl 2020)  

bottom of page