top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Na úvod prišla facka pre futbalistov! Hráči sa podľa kapitána Serečina musia zobudiť

Updated: Mar 11, 2022

Futbalisti Starej Ľubovne odštartovali súťažnú jar šokujúcou prehrou 1:4! Nad ich sily na umelom trávniku bola v nedeľňajšej dohrávke 15. kola štvrtej ligy Bardejovská Nová Ves. Hostia tak pripravili domácemu lídrovi vôbec prvú porážku v tejto sezóne.



Hosťom sa krátko pred polčasom podarilo dostať až do dvojgólového vedenia, za domácich však stihol korigovať Robert Lapoš. Aj preto sa v druhom polčase očakával výsledkový obrat MFK ADV, k ničomu takému však neprišlo, práve naopak. „Hrali sme na náhodu, zlyhali sme v prechodovej fáze, mali málo striel a nepúšťali sa do akcií jeden na jedného. Skrátka, katastrofa a hrozný výsledok, bolo to celé zle,“ hodnotil nevydarený duel Filip Serečin, kapitán Starej Ľubovne.



Kapitán: Verím, že facka nám pomôže

V rámci prípravy zvládli Staroľubovňania viaceré zápasy pomerne solídne, najmä výsledkovo. Vysoká prehra proti bývalému treťoligistovi bola aj preto výrazným sklamaním. „To, čo sme predvádzali v nedeľu, nemalo nič spoločné s tým, čo sme ukazovali na jeseň. Možno je dobré, že takáto facka prišla hneď na začiatku jarnej časti súťaže. Verím, že sa spamätáme a budeme hrať úplne inak. Mrzí ma to aj z osobného hľadiska, aj za tých pár ľudí, ktorí sa prišli pozrieť na zápas, aj za hráčov, trénerov, aj za vedenie,“ poznamenal zároveň najlepší strelec súťaže F. Serečin.


Potrebujú zdolať Župčany

V prvom odvetnom zápase sezóny sa Staroľubovňania predstavia už budúcu nedeľu od 14.30 hodiny. Znova na domácom trávniku budú tentoraz hostiť Župčany. „S minulým výsledkom už nič neurobíme, takže sa treba rýchlo poučiť a správne nastaviť hlavu. V tréningoch potrebujeme odstraňovať chyby a venovať sa činnostiam, v ktorých sme silní. Zápas potrebujeme zvládnuť, aby sme sa zavčasu zobudili,“ pripomenul skúsený F. Serečin.

Staroľubovňania sú v súťaži naďalej prví s 34 bodmi. Keďže ich prenasledovateľ z Gerlachova zvíťazil na ihrisku tretieho Veľkého Šariša 3:2, náskok nášho lídra sa scvrkol už iba na dva body.




VÝSLEDKY

MFK ADV Stará Ľubovňa – Bardejovská Nová Ves 1:4 (1:2)

Za domácich skóroval Lapoš. Zostava MFK ADV: Kormaník – Rabik, Serečin (K), Tóth, Švec, Reľovský, Lapoš, Rindoš, Tináth, Škvarla, Vojtek. Striedali: Tavares, Fernandes, Zamiška, D. Kačmarčík.


foto: mfk adv sl

bottom of page