top of page
  • Peter Rindoš

Výjazd na západné Slovensko priniesol Falconom zisk troch bodov

Výjazd staroľubovnianskych florbalistov na západné Slovensko sa skončil s polovičným úspechom. Kým minulú sobotu v zápase prvej ligy najprv získali cennú výhru v Bratislave, na druhý deň nestačili na súpera v Trnave. Falcons sa v neúplnej tabuľke nachádzajú na kvalitnom piatom mieste, pričom majú odohraných iba šesť zápasov.


Úvodný zápas v rámci siedmeho kola druhej najvyššej súťaže na Slovensku odohrali hráči Falcons proti domácemu FBC White Eagles Bratislava. Aj keď si hráči z hlavného mesta dokázali vytvoriť viacero šancí, ani jednu nepremenili a Staroľubovňanom podľahli 0:6! „Za víťazstvo na nulu sme pochopiteľne radi, najmä v prvej tretine nás podržal aj brankár. Myslím, že sme vyhrali zaslúžene,“ hodnotil víťazstvo Matúš Štupák, jedna z opôr zadných radov.


Bývalý extraligista mal svoj deň

Náš zástupca si trúfal aj v druhom dueli proti bývalému extraligistovi. Na palubovke FBC 11 Trnava však nezachytil hlavne úvod, keď už v prvej dvadsaťminútovke prehrával 3:0. „Nezachytili sme úvod a potom sa nám už ťažko vracalo do zápasu. Trnava bola dôrazná pred bránkou, jej hráči dokázali zakončovať odrazené lopty. Myslím, že mali aj svoj deň, kým u nás to bolo asi naopak. Žiaľ, aj to sa stáva a také zápasy prichádzajú,“ konštatoval M. Štupák po neúspešnom výsledku 8:2.

V budúcom kole sa Staroľubovňania predstavia proti ďalším bratislavským celkom. V sobotu 30. októbra od 18. hodiny privítajú v domácej športovej hale Tempish Capitol Floorball Club. Hneď na druhý deň od 14. hodiny zase budú hostiť VŠK PdF UK Hurikán Bratislava.


VÝSLEDOK

FBC White Eagles Bratislava – Falcons St. Ľubovňa 0:6

Góly: Rusnaček 2, Babjarčík, Roman, Živčák, Letkovský, asistencie: Letkovský 2, Rusnáček 2, Štupák 2.

FBC 11 Trnava – Falcons Stará Ľubovňa 8:2

Góly hostí: Rusnaček 2, asistencie: Šatala, Letkovský.


foto: starline.sk

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 39/2021(20. október 2021)


bottom of page