top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Známi televízni moderátori prišli pobaviť gymnazistov v Starej Ľubovni

Updated: Jun 28, 2022

Nestáva sa každý deň, aby na strednú školu zavítali známi a mimoriadne vyťažení televízni moderátori. A v prípade Adely a Viktora Vinczeovcov to platí obzvlášť. Obidvaja sú mimoriadne pracovne vyťažení, účinkujú v mnohých televíznych projektoch a na spoločenských podujatiach. Napriek tomu si manželský pár našiel čas na cestu z Bratislavy do Starej Ľubovne. A tomu, že si vybrali Gymnázium Terézie Vansovej, pomohla tak trochu náhoda i vzťahy.

„Na mojom predstavení Trochu inak sa objavila učiteľka Veronika aj so svojou partiou troch ďalších učiteliek z tohto vášho gymnázia, tak som nahrala také video, kde som pozdravila žiakov a školu a bolo to také milé a potom mi napísala, či by sme sa niekedy nezastavili aj tu,“ opísala Adela Vinczeová, ako sa stalo, že si vo svojej pracovnej vyťaženosti našli čas na cestu na východ. „Máme tu aj taký program v rámci nášho výročia svadby, tak sme povedali dobre a napokon sme ešte zistili, že pani riaditeľka je mamou našej veľmi obľúbenej sympatickej kolegyne z Markízy, čo sme predtým netušili, takže sa to všetko tak pospájalo,“ dodala moderátorka.


Adelina mama sa narodila v Podolínci

Známe osobnosti zároveň s východom spájajú aj korene. Adelina mama sa narodila v Podolínci a tým, že starí rodičia bývali v Prešove, tak sa jej k tomuto kraju viažu spomienky. Rovnako jej partner nevyrastal len ako dieťa veľkomesta. „Moja mama sa narodila v Prešove a vyrastala v Červenici, takže my sme napoly východniari a z druhej strany sú otcovia takí polo Maďari,“ pripomenul s úsmevom Viktor Vincze i to, že prázdniny detstva sa mu tak silno viažu s východom. „Starých rodičov mám z tejto oblasti, bývali v Prešove, ale s nimi sa k babke viažu oblasti ako Lemešany či Ličartovce,“ dodala jeho partnerka.

Televízny pár ale nielen pobavil publikum svojou bezprostrednosťou a otvorenou spoveďou. Gymnazisti boli pripravení, popoludním sa prelínali obľúbené televízne formáty, ale takpovediac na staroľubovniansky spôsob.


Deň s Adelou a Viktorom

Študenti sa poctivo pripravili, nechýbal rešpekt i obdiv

Stredoškoláci si pre populárne duo pripravili pestrý kultúrny program nesúci sa v duchu ich kreatívnej práce. Na úvod si manželia prešli príjemným rozhovorom so študentkou druhého ročníka, Olíviou Lichvárovou, ku koncu ktorého preverili jeden druhého v sekcii otázok s odpoveďami ÁNO/NIE. „S otázkami mi pomáhali dve kamarátky, Sára a Vivien, ktoré s Adelou raz robili krátky rozhovor prostredníctvom video streamu. Všetok pripravovaný materiál sme zároveň konzultovali s pani učiteľkou Bolešovou, našou slovenčinárkou, ktorá sa s moderátorkou stretla naživo v Bratislave,“ osvetľuje Olívia a dodáva, ktorá pasáž debaty jej utkvela v pamäti. „Najviac ma prekvapil Adelin názor na margo rozoberanej témy, ich vzťahu, kedy spomenula, že sa nikdy nepohádali do tej miery, aby sa spolu hodiny nerozprávali. Tá ma zaskočila najviac a vzápätí tiež pripomienka smerom k našim cestám. Vraj ich máme oveľa lepšie ako na západe. Taktiež ma zasiahla jej trefná poznámka týkajúca sa trvácnosti akéhokoľvek vzťahu.“



Olívia prezradila aj to, že ju v kresle neobchádzala nervozita: „Mala som neuveriteľnú trému a ľudia, ktorí so mnou boli bezprostredne pred vystúpením, to sami zažili. Cítila som zodpovednosť – aby som sa nepreriekla, aby to bolo celé fajn, príjemné. Bola to moja premiéra v pozícii za mikrofónom a jasné, že to nebolo nič profesionálne, ale dopadlo to pohodovo, a to aj vďaka hosťom, ktorí ma veľakrát s radosťou podržali.“


Úspešná moderátorka v priebehu dialógu spomenula, že kľúčové je nerobiť kompromisy a ústupky na úkor vlastného srdca. Podotkla, že človek by mal byť s niekým, s kým si skutočne rozumie po všetkých stránkach, je mu najbližší a rád s danou osobou trávi čas. Podľa Vinczeovej by človek vo vzťahu nemal kalkulovať.

Nasledovnou etapou akcie bola súťaž s pozmeneným názvom Milujem Starú Ľubovňu, v ktorej zápolili dva študentské tímy pod vedením známych tvárí i za sprievodu slov študentskej dvojice Tamary Pagorovej a Romana Hajosteka. Hra sa nezaobišla bez obvyklých pasáží šou – pantomímy, oslavy narodenín či hádania názvu piesne, pričom muzikálny podklad pre odhad mena skladby poskytla regionálna kapela - Súrodenci Mačugovci. Členovia víťazného tímu si ako darček odniesli čaje lokálnej výroby. Predelmi jednotlivých aktivít sa niesla hudba tretiačky Sáry Sokolovej, svetovo oceňovanej akordeónovej hráčky. Uvoľnenú atmosféru podtrhávali spontánne úsmevy publika triednych osadenstiev, učiteľov a nepedagogických zamestnancov.




Helena Musalová, Alexandra Chamillová

foto: archív

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 24 (22. jún 2022)

bottom of page