top of page
  • Peter Rindoš

V reprezentácii volejbalistov U18 mala zastúpenie aj Stará Ľubovňa

Reprezentácii Slovenska vo volejbale U18 sa podarilo uspieť v prvej fáze kvalifikácie Majstrovstiev Európy v slovinskom Maribore. V minulotýždňovom výbere mala zastúpenie aj Stará Ľubovňa. Medzi hráčmi základnej zostavy nechýbal blokár Šimon Reľovský a na lavičke asistent hlavného trénera Marek Kseňák.

Marek Kseňák (vľavo) so zverencom Šimonom Reľovským.

Slováci zaznamenali na turnaji ôsmich tímov dve dôležité výhry, ktoré im zabezpečili umiestnenie v najlepšej šestke. Prehrali síce s Izraelom a Českom, porazili však Cyprus a hlavne Maďarsko. „To bol aj náš hlavný cieľ, aby sme si zabezpečili postup do ďalšej fázy kvalifikácie, čo sa nám popri zložitých okolnostiach aj podarilo,“ skonštatoval M. Kseňák po príchode domov.


Česi sa chytali za hlavy

Práve zložité obdobie pandémie nedávalo Slovákom v porovnaní s konkurenciou rovnakú štartovaciu čiaru. „Ako reprezentácia sme boli na turnaji jediní, ktorí nemohli vo svojich krajinách hrávať zápasy. Chlapci tak nemali takmer žiadnu hernú prax. Všetci sa preto čudovali, že na to, aké máme na Slovensku obmedzené možnosti, sme obstáli veľmi dobre,“ rozvil debatu M. Kseňák, podľa ktorého sa nám divili aj naši najbližší susedia, ktorí skončili na turnaji tretí. „Keď som Čechom povedal, že chlapci odohrali za dva roky iba päť súťažných zápasov, chytali sa za hlavu. Vo všetkých zúčastnených krajinách totiž mládežnícke súťaže fungujú, a to aj s návštevami. Veď aj do Slovinska prišli viacerí rodičia našich chlapcov, doma na zápasoch ich totiž dva roky nemali možnosť vidieť.“


Šimon Reľovský platným hráčom základnej zostavy

Svoje miesto v nádejnej reprezentácii si zastal aj blokár VKM Stará Ľubovňa Šimon Reľovský. S tímom absolvoval všetky spoločné zrazy a v Maribore sa v najdôležitejších zápasoch zakaždým objavil v základnej zostave. „Šimon si plnil svoje úlohy a pre mužstvo bol platným hráčom. Dostal priestor vo všetkých zápasoch, v ktorých sme potrebovali uspieť. Všetko si poctivo oddrel,“ hodnotil výkon svojho zverenca M. Kseňák.


Blízko nominácie medzi najlepšiu dvanástku hráčov bol aj ďalší Staroľubovňan. Talentovaný Ondrej Malachovský sa pred odchodom do Slovinska ocitol medzi trinástimi vybranými hráčmi na zraze. „Ondrej začal po dlhodobých zdravotných komplikáciách trénovať až v decembri a bol s nami až do záverečného zrazu. Do Slovinska však mohla odísť iba dvanástka hráčov a tým, že je od ostatných o dva roky mladší, necestoval. Jeho príležitosť určite príde, raz by mal byť lídrom mladej kategórie reprezentácie,“ poznamenal asistent trénera reprezentácie U18.


foto: archív

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 1 (12. január 2022)




bottom of page