top of page
  • Peter Rindoš

Tréner Solotruk bol na lavičke MFK štyri roky: V klube naďalej ostávam

Updated: Jul 19, 2021

Futbalistov MFK Stará Ľubovňa v skrátenej kovidovej sezóne už neviedol tréner Marián Solotruk. Z pozície štvrtoligového A-tímu odišiel po štyroch rokoch a po vzájomnej dohode s vedením klubu, v ktorom však naďalej ostáva.


ZA ZMENOU NA LAVIČKE

MFK boli predovšetkým pracovné povinnosti, zaneprázdnenosť pri získavané novej trénerskej licencie, ale tiež oddych od súvisiacich povinností. „Iniciatíva vzišla skôr z mojej strany. Ak chcete byť plnohodnotným trénerom, musíte obetovať veľa času. Okrem trénovania som mal ako člen klubového výboru aj ďalšie povinnosti, ktoré bežný človek nevidí. Tiež som sa rozhodol absolvovať a získať novú trénerskú licenciu, a to zahŕňa ďalší voľný čas. Popri tom všetkom narobila veľa neplechy aj pandémia. V klube sme sa preto dohodli, že príde niekto iný,“ rozhovoril sa už bývalý tréner prvého tímu M. Solotruk.


Z NAJHORŠIEHO SÚ VONKU

Odchovanec Starej Ľubovne a v minulosti aj ligový hráč sa vrátil do klubu v období, kedy prvému tímu hrozil zostup do okresnej súťaže. Hodnotenie doterajšej éry mu preto vychádza pozitívne. „Najprv sa nám podarilo zachrániť mužstvo v súťaži pred vypadnutím a neskôr sme si zase vybojovali aj postup do štvrtej ligy. Za zmienku stojí aj naše pohárové účinkovanie, najmä keď sme vzdorovali silnej Žiline. Prácu som sa snažil robiť vždy čo najlepšie a zodpovedne. Ak by som mal zhodnotiť uplynulé roky, povedal by som, že mužstvo sme vytiahli z najhoršieho vonku,“ hodnotil M. Solotruk.


BUDE AJ NAĎALEJ AKTÍVNY

M. Solotruk sa z futbalového diania v Starej Ľubovni sťahuje iba naoko. Okrem spomínanej funkcie člena výboru by mal prevziať aj pozíciu akéhosi športového manažéra. „V klube budem aktívny aj naďalej, svoju funkciu by som však takto nenazýval. Amatérsky futbal je aj najmä o obete ľudí, ktorí sú preň zanietení. Náš klub má ďalšie ciele a chce napredovať. Verím, že sa nám bude dariť a Stará Ľubovňa bude v súťažiach tam, kde skutočne patrí,“ poznamenal.


foto: archív MFK

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 26, 27 (7. júl 2021)

bottom of page