top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Tomáš Drahovský mení v Španielsku dres

Updated: Jun 24, 2022

Slovenská futsalová hviezda Tomáš Drahovský odchádza zo svojho doterajšieho pôsobiska v španielskom klube Industrias Santa Coloma. Obdobie dvoch rokov označil rodený Staroľubovňan za nezabudnuteľné.


Reprezentant a historicky najlepší futsalista Slovenska pôsobil v španielskej lige na predmestí Barcelony dve sezóny. V tej úvodnej sa stal najlepším strelcom i najlepším krídlom súťaže. V nedávno ukončenej sezóne Primera division sa v 30 zápasoch zaskvel 22 strelenými gólmi a v rebríčku strelcov obsadil za dvoma Brazílčanmi a jedným Španielom vynikajúce štvrté miesto!


Bol súčasťou klubovej rodiny

Tomášov klub obsadil v tabuľke základnej časti ročníka 2021/22 deviate miesto, čo na postup do play-off znovu tesne nestačilo. Krátko na to avizoval, že z doterajšieho pôsobiska odchádza. „V prvom rade by som rád poďakoval klubu, ktorý mi dal príležitosť byť súčasťou tejto rodiny. Ďakujem mojim fanúšikom za všetky pekné slová, správy, komentáre a všetko ostatné. Na oplátku som sa vám snažil robiť radosť na ihrisku a niekedy aj mimo neho,“ zdôveril sa na sociálnej sieti, kde, okrem iného, poďakoval aj ľuďom, ktorí mu v Španielsku pomáhali najviac aj v najťažších obdobiach.


Rodina a strážny anjel

Výborný futsalista, ktorý vždy vystupuje s veľkou pokorou, znova vyzdvihol najbližších a poslal odkaz aj svojej nebohej mame. „Ďakujem mojej rodine, ktorá bola stále pri mne, podporovala ma a v ťažkých momentoch mi dodávala energiu. Bez vás by sa to nedalo. Za všetko však môže môj strážny anjel, ktorý na mňa dáva pozor z neba.“

Počas obdobia dvoch ostatných sezón odohral Tomáš už v bývalom klube 71 zápasov, v ktorých strelil úctyhodných 64 gólov. Už v minulosti nám futsalista naznačil, že španielsku klímu by nerád menil, o jeho nové pôsobisko sa preto budeme zaujímať a v prípade zmeny vás o ňom informovať.


Peter Rindoš, foto: archív TD

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 24 (22. jún 2022)


bottom of page