top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Súper nedal penaltu. Futbalisti MFK napokon prišli o remízu v závere

Updated: Jun 13, 2021

Futbalisti MFK Stará Ľubovňa prehrali v 14. kole štvrtej ligy skupiny Sever na ihrisku Ľubotíc 3:1. Ešte do polčasu pritom hostia dokázali držať remízový stav, a to aj vďaka chytenej penalte brankára Čupku.



Dôležitý súboj, kedy domácim išlo o zachovanie nádeje na postup a hosťom o body na záchranu, priniesol kvalitu z oboch strán. Domáci napokon strelili víťazný gól až päť minút pred koncom a výsledok definitívne potvrdili v nadstavenom čase.


VYROVNÁVAL UJČÍK

MFK neprišiel do Ľubotíc iba brániť, jeho hráči sa snažili súperovi vyrovnať herne najmä v strede poľa a po zisku lopty ísť do zakončenia. „Myslím, že sa nám to aj celkom darilo. Napokon, ešte do polčasu sme po peknej individuálnej akcii Roba Ujčíka vyrovnali stav na 1:1. Samozrejme, podržal nás aj brankár, keď za stavu 1:0 pre domácich zneškodnil pokutový kop a jeden nájazd súpera. Treba uznať, že domáci mali kvalitu na lopte a celkovo sa dobre pohybovali,“ uznal Ján Fröhlich, ktorý je v tíme MFK aktuálne písaný ako tréner. Svojich hráčov, napriek prehre, nezabudol pochváliť za oduševnený výkon.


Už v budúcom a zároveň poslednom kole privítajú Staroľubovňania na domácom trávniku ďalšieho adepta na postup - tím Gerlachova. Ten zaostáva v tabuľke za vedúcim Sabinovom iba o dva body. MFK však potrebuje body ako soľ, aj preto môžeme očakávať dramatický zápas. Ten začína o 17. hodine.


ilustračné foto: mfk

VÝSLEDOK

Ľubotice – MFK Stará Ľubovňa 3:1 (1:1)

Gól hostí: Ujčík. Zostava MFK: Čupka – M. Kosturko, Strachan, Ujčík, J. Kosturko, Reľovský, Tomáš Solotruk, N. Kačmarčík, Aftanas, Chovanec, Mušinský. Striedali: Sťastný, Horanský. Pripravení: Duračinský, Zamiška.


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 22 (9. jún 2021)

bottom of page