top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

VIDEO Skúšajú večernú NOVINKU: Autobus má pomôcť zamestnancom!

Updated: Feb 22, 2021

Medzi Starou Ľubovňou, Ľubotínom a Čirčom zaviedli v skúšobnej prevádzke večerný spoj. Autobus môže využívať najmä zamestnanci pracujúci do neskorších hodín, alebo na zmeny. Ak však nebude využitý, zrušia ho.

Večerný spoj vám zastaví aj pri Kauflande v Starej Ľubovni. „Spoj bude po novom odchádzať zo stanice v Starej Ľubovni o 20:18 a zo zastávky pri Kauflande o 20:20. Opačným smerom bude odchádzať z Čirča o 20:55, pričom po ceste do Starej Ľubovne zastaví na zastávke Stará Ľubovňa, námestie, teda priamo v centre mesta,“ uvádza cestovný poriadok.


Po 30 dňoch vyhodnotia

Nový spoj zaviedol Prešovský samosprávny kraj v spolupráci s IDS Východ. Kompetentní v tejto súvislosti upozorňujú, že zatiaľ ide o dočasnú prevádzku. „Tá bude po 30 dňoch vyhodnotená, pričom ak aj naďalej budú počty cestujúcich neuspokojivé, dôjde k definitívnemu zrušeniu prevádzky týchto spojov. Pokúsme sa preto spoločnými silami informovať všetkých potenciálnych cestujúcich a propagovať výhody týchto spojení,“ dáva do pozornosti jedna z dotknutých obcí, obec Čirč.

Zatiaľ dočasný autobus môže byť výhodný napríklad pre zamestnancov z obcí, ktorí pracujú do večerných hodín, prípadne dochádzajú na nočné zmeny do priemyselnej zóny v Starej Ľubovni.

rin, foto: ĽMS

bottom of page