top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Sezóna 2022 v Stredovekom vojenskom tábore

Svoju letnú turistickú sezónu odštartoval aj Stredoveký vojenský tábor v podhradí. Čo všetko má prichystané na sezónu 2022?



„Letné tábory, školy v prírode, výlety pre všetkých, ktorí chcú zažiť atmosféru stredoveku. Pre našich najmenších je pripravený v tábore Deň detí so súťažami, maľovaním na tvár či divadielkom a tiež nedeľné Popoludnia pre deti, ktoré ponúknu malým návštevníkom kopec zábavy najmä formou bábkových predstavení. Nebudú chýbať ani tradičné šermiarske vystúpenia či veľkolepý Rytiersky turnaj na koňoch na prelome mesiacov júl a august,“ ozrejmil konateľ spoločnosti MARM0N Pavol Kocurko a pripomenul, že nezaháľa ani program pripravený pre školy, ktorých žiaci sa budú môcť tešiť na výchovno-vzdelávacie podujatie Staň sa rytierom, a to už v júnových termínoch, počas školských výletov. Ide o zábavné šermiarske vystúpenia, spojené s ukážkou stredovekých zbraní a školou šermu.


„Okrem objednaných skupín zabezpečujeme aj prehliadku areálu Stredovekého tábora a minizoo a tiež tradičné animačné disciplíny ako jazda na koni, streľba z luku a kuše, stredoveký tenis, drevené chodúle, drevené koníky a detský lanový park,“ dodáva P. Kocurko.


Letné tábory pokračujú

Po odchode hlavného organizátora letných táborov, vyvinula spoločnosť Marmon maximálne úsilie, aby Stredoveký tábor počas leta neostal prázdny, po oslovení cestovných kancelárií a organizácií zaoberajúcimi sa detskými tábormi zaujala ponuka tábora cestovnú kanceláriu z Košíc, ktorá si rezervovala dva augustové turnusy, čomu prispôsobil vojenský tábor aj kalendár podujatí.


V pláne aj rekonštrukcia

Novú sezónu tábor otvára aj s novými prírastkami do minizoo, stanmi na ubytovanie či vymenenou strechou pódia a ako uvádza P. Kocurko, „bola spracovaná aj nová vizualizácia a následne sa pripravuje aj projektová dokumentácia na rekonštrukciu tábora v rámci projektových aktivít Mesta Stará Ľubovňa, ktoré je vlastníkom areálu.“


Jana Blašková, foto: Edvin Fazekaš

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 18 (11. máj 2022)


bottom of page