top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Prázdne tribúny, osem gólov a Stano Šesták v akcii


Kým pre trénerov sú podobné zápasy na hranici infarktu, diváci zápasy s množstvom gólov milujú. V Starej Ľubovni ich padlo osem, videlo ich iba pár divákov, aj tak sa dívali z poriadnej diaľky, a to spoza plota.

Platia totiž obmedzenia, ktoré dovoľujú pri organizovanom podujatí účasť najviac 50 ľudí, vrátane hráčov, členov realizačných tímov či usporiadateľov. „Zápasy pred prázdnymi tribúnami som zažil ešte v Turecku, fanúšikovia sa tam pobili a klub mal trest bez divákov. Ale tu aj slepý videl, že ľudia boli viac skoncentrovaní za plotom, pričom na tribúne by sa stratili. Je to choré,“ narážal na opatrenia a prázdne tribúny niekdajší 66-násobný reprezentant Stano Šesták, ktorý sa v Starej Ľubovni predstavil v drese rodnej Demjaty.


Tréner domácich: Divákom by sa futbal páčil Zápas medzi domácim MFK a Demjatou sa hral od začiatku vo vysokom tempe. Obidva tímy sa snažili hrať otvorenú partiu, s neustálym napádaním súpera. „V prvom rade sme radi za tri body, lebo súper má kvalitu a veľa šikovných futbalistov. My ukazujeme, že vieme dávať góly, na druhej strane, dostať doma tri je veľa. Súper si pritom nevypracoval nejaké extra šance, treba povedať, že góly padli po veľkých chybách oboch obrán. Mali by sme hrať viac koncentrovanejšie,“ zhodnotil stretnutie s poznámkou do vlastných radov Marián Solotruk, tréner Starej Ľubovne. Na margo povinne prázdnych tribún poznamenal, že je to na škodu. „Napríklad v tomto zápase bolo veľa pekných futbalových momentov, ktoré by sa divákom páčili. Škoda, že tu neboli, lebo nevidím rozdiel, keď sa ľudia tlačia niekde v mestskej doprave, ale tu na otvorených tribúnach byť nemôžu. Ale to je už vec kompetentných, teraz je dôležité, aby sa ľudia správali zodpovedne.“


Šesták: Chlapci sa možno raz naučia V zápase sa opäť darilo domácemu kanonierovi Róbertovi Lapošovi, ktorý strelil dva góly. Rovnako dva vsietila aj predsezónna posila Róbert Ujčík. Svoj pretrvávajúci potenciál preukázal aj S. Šesták, ktorý hosťom z Demjaty pomohol jedným gólom. Veľkú radosť ale z neho nemal, poriadne ho škrel výsledok. „Vonku hráme bojazlivo, chlapci robia elementárne chyby, ale sú mladí, možno sa raz naučia. Keď budú mať 37 rokov, ako ja, tak už nebudú robiť nervy svojim trénerom a ďalším,“ hneval sa najprv na svojich a potom už pokračoval s pokojnejším tónom. „Celkovo to bol slušný zápas. Tu (do Starej Ľubovne – pozn.) sa chodí futbal hrať s radosťou. Domácim gratulujem a my ideme ďalej,“ uzavrel bývalý hrdý hráč s dvojkrížom na drese a utekal do šatne, keďže doma ho už čakal 1,5 mesačný synček Leo. Do rodiny Šestákovcov pribudol ako tretí v poradí, k staršej sestre Liliane (14) a bračekovi Stankovi (9). Po nedeľňajšej výhre postúpila Stará Ľubovňa vo vyrovnanej tabuľke na 11. miesto práve pred svojho súpera z Demjaty. V budúcom kole naši vycestujú k súperovi do Veľkého Šariša.

Bývalý reprezentant Stano Šesták (vľavo) sa po záverečnom hvizde rozhodcu ponáhľal za čerstvo narodeným synom. V tom momente jeho Demjata definitívne stratila zápas v Starej Ľubovni po výsledku 5:3, MFK si tak pripísal dôležitú výhru v 11. kole štvrtej ligy Sever. Zápas bol pre protipandemické opatrenia bez divákov, pár ich postávalo za plotom.


ŠTATISTIKY MFK Stará Ľubovňa – Demjata 5:3 (2:1) Góly: Lapoš 2 (1 z PK), Ujčík 2, Bogdanov – Šesták, Ficko, Valiček. Zostava MFK: Beňo – Lapoš, M. Kosturko, Bogdanov, Kuzár, Strachan, Ujčík, Košč, J. Kosturko, Reľovský, Sťastný. Striedali: Solotruk, Chovanec, Straka, Vresilovič.




Peter Rindoš, foto: autor


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 37 (6. október 2020)

bottom of page