top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Pre deti sa podarilo vyzbierať 6-tisíc eur!

Vďaka výťažku 6-tisíc eur z Vianočného benefičného koncertu, ktorý organizoval Miroslav Čviro Vrábeľ, si tak pomôžu na detskom oddelení v Ľubovnianskej nemocnici, v Dome sv. Anny, ale aj v rodine malej bojovníčky Katky.



Pre súčasnú pandémiu hrozilo, že šiesty ročník koncertu s charitatívnou myšlienkou sa pôvodne neuskutoční. Organizátor však nestrácal nádej a podujatie pripravil formou elektronických vstupeniek. Výťažok z nich smeroval deťom. Koncert akustického tria populárneho speváka Lukáša Adamca tak prebiehal na diaľku, diváci si ho mohli pozrieť z pohodlia svojich obývačiek.


„Chcem sa poďakovať všetkým sponzorom, ktorí v tejto ťažkej dobe celú vec podporili. Samozrejme, nezabúdame ani na podporovateľov, ktorí pomáhali v minulosti. Viacerí avizovali, že v budúcnosti sa opäť pripoja,“ odkázal M. Čviro Vrábeľ, ktorému sa pre obdarovaných podarilo za šesť rokov vyzbierať úctyhodných 26-tisíc eur.



PRISPELA AJ NAŠA SPOLOČNOSŤ

Popri tom im odovzdal aj ďalšie vecné dary v hodnote pár tisíc eur.

Ostatných šesťtisíc eur organizátor rozdelil na tri časti. Po dvetisíc dostala nemocnica, zariadenie pre znevýhodnených i maličká Katka s rodičmi, bojujúca s ťažkou chorobou. Akcia sa konala pod záštitou Mesta Stará Ľubovňa a jeho primátora. Významným sponzorským podielom prispela aj naša Ľubovnianska mediálna spoločnosť (ĽMS). Tá zabezpečovala obrazový záznam z vystúpenia známych hudobníkov a pripravila aj reportáže vo viacerých vstupoch. „Z Ľubovnianskej nemocnice, z Domu sv. Anny i zo stretnutia s rodičmi malej, 21-mesačnej Katky sme odvysielali autentické zábery plné dojmov. Divákovi sme chceli ponúknuť nielen reálny obraz o bežnom živote dotknutých, ale tiež nádej pre ich lepšiu budúcnosť,“ poznamenal Peter Rindoš, riaditeľ ĽMS.

red., foto: archív


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 1 (13. Január 2021)

bottom of page