top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Otvoria v Starej Ľubovni veľké očkovacie centrum? Na odpoveď si počkáme

Updated: Apr 8, 2021

Veľkokapacitné vakcinačné centrum v Starej Ľubovne plánujú, zatiaľ ale nevedno kedy. O jeho zriadenie sa usiluje Prešovský samosprávny kraj.

Vakcinačné centrum má byť v mestskej hale. foto: rin


MESTO JE OCHOTNÉ POSKYTNÚŤ PRIESTORY

Už dlhšiu dobu sa hovorí o očkovacom centre, ktoré by v Starej Ľubovni malo fungovať pravdepodobne v športovej hale, presnejšie v jej vstupnej časti. Ochotu poskytnúť priestory na podávanie látok proti covid-19 pred časom potvrdil primátor mesta Ľuboš Tomko. Na bližšie informácie sme sa pýtali aj v Ľubovnianskej nemocnici, zatiaľ nám však nič nešpecifikovali, prisľúbili však stretnutie na neskôr.


článok pokračuje pod REKLAMOU


ZÁLEŽAŤ MÁ NA DODÁVKACH VAKCÍN

Prešovský samosprávny kraj zriadil prvé veľkokapacitné centrum v Prešove ešte koncom februára. Postupne pribudli aj ďalšie a to v Humennom a v Poprade. Za prvých sedem funkčných dní župa zaočkovala vyše 20-tisíc ľudí. Jej zámerom je rozšíriť pôsobnosť a očkovať desaťtisíc osôb týždenne. „Veríme, že po veľkonočných sviatkoch sa nám podarí spustiť ďalšie centrá v Starej Ľubovni a v polovici apríla aj v Bardejove. Nateraz sme limitovaní dodávkami vakcín, ktoré by sa mohli zdynamizovať,“ poznamenal predseda nášho samosprávneho kraja Milan Majerský.

Ostatné informácie z kraja hovoria, že veľkokapacitné centrum v Starej Ľubovni by malo predbežne fungovať od 13. apríla. Naďalej však platí, že bude závisieť od dodávky vakcín.


psk, rin


Článok pred aktualizáciou bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 12 (30. marec 2021)

bottom of page