top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

VIDEO Otvorenie malej športovej haly sa posúva

Updated: Nov 26, 2021

V malej športovej hale ešte stále pracujú robotníci. A to aj napriek tomu, že ukončenie prác bolo plánované na koniec októbra a otvorenie malo prebehnúť v novembri.



Práce v malej športovej hale primátor zhodnotil ako na 97 percent hotové. Dokonca začalo už aj preberacie konanie. „Sú tu určité drobnosti, ktoré sa momentálne odstraňujú, očakávame otvorenie malej športovej haly v mesiaci december,“ povedal Ľuboš Tomko.


Dopĺňať sa ešte budú drevené obklady na radiátory pre zabezpečenie bezpečnosti. Upravovali sa tiež prechodové nájazdy. Pri kontrole boli nanovo vyspravené niektoré miesta, momentálne tak prebieha domaľovanie priestorov. Pôvodne mala byť v športovej hale svetlá farba, čo nebolo vyhovujúce pre hru stolného tenisu. Biela loptička by splývala s prostredím.




„Veľmi nám záležalo na osvetlení, namerali sme tam nejakých tisíc luxov, čo je výborne. Pripomienkovali sme akurát kryty na svetlá. Je pravda, že sú odpružené, ale predpokladám, že by sa pri silnejších úderoch veľmi rýchlo poškodili. Sme plní očakávaní, každý sa tu chodí pozerať a vypytuje sa, kedy už bude hala otvorená. Súťaž máme rozbehnutú a počítame každý jeden deň do otvorenia,“ zhrnul Ondrej Haky zo stolnotenisového klubu.

Malá športová hala bude slúžiť športovým klubom, ale aj širokej verejnosti. "Máme už požiadavku od futbalistov aj hokejistov na tzv. suchú prípravu, keď v zimných mesiacoch potrebujú takýto priestor, taktiež je to zázemie stolného tenisu,“ doplnil Ľ. Tomko. Na svoje si však prídu aj nadšenci volejbalu, florbalu, basketbalu či bedmintonu. V dopoludňajších hodinách bude slúžiť pre výučbu telesnej výchovy. Na obnovu malej športovej haly bolo použitých okolo 380-tisíc eur.


foto: ms

Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 44 (24. november 2021)


bottom of page