top of page
  • Anna Lazorčáková

Obzretie sa za starým rokom i novoročné priania

Rok 2020 sa navždy zapíše do histórie ako pandemický. Pri spomienkach naň sa nám vynoria zväčša rovnaké predstavy. Žijeme v dobe, keď si začíname uvedomovať to najcennejšie. Všetci sa väčšinou na želaní do nového roku zhodneme a prajeme si len jedno. Na čo si spomenuli Staroľubovňania a čo si želali v novom roku?



Michal



Prišla pandémia a obmedzenia. Kto mohol chodiť do práce, chodil. Horšie na tom boli tí, ktorí museli ostať doma, hlavne reštaurácie a školy. Dúfajme, že to bude už lepšie. Prajem si, aby sme boli zdraví, mali prácu a aby neboli obmedzenia.




Ján



Tento rok nebol veľmi dobrý. To, čo sa dnes u nás deje, je katastrofálne. Všetci sú za mrežami... V novom roku si želám hlavne zdravie pre všetkých ľudí na svete a tiež, aby kovid zmizol.




Anna


Spomeniem si na obmedzovanie a na to, že sme sa nemohli stretávať tak, ako bežne. Nemohla som si toľko užiť svojich vnúčat, iba cez videohovory. Ale ešteže sú, lebo pomáhajú v dnešnej dobe. Koróna, jednoznačne to sa hneď človeku vybaví v mysli a dúfajme, že v roku 2021 to slovo nebudeme tak často používať.



Viera



Na odlúčenie, samotu, strach a neistotu. Pandemická doba nás veľmi ovplyvnila. Prajem si hlavne zdravíčko, nejakú tú istotu a tiež v niečo veriť.






Mária



Starý rok nám nič dobré nedoniesol, lebo bola korona a nemohli sme sa stretávať s príbuznými. Obmedzuje nás to. Želám si, aby bol už lepší rok a aby sme sa už mohli navštevovať.




Monika



Najskôr si spomeniem na koronavírus. V novom roku by som chcela zdravie pre celú rodinu a prácu.






Štefan

Myslím si, že na problém, ktorému momentálne čelíme. Na chorobu, ktorá je medzi nami a výrazne nás obmedzuje. Kontakt s rodinou nie je taký, aký by mal byť. Snažíme sa chrániť najviac zraniteľných. Verím, že to zvládneme a ďalší rok nám prinesie úľavu a budeme fungovať tak, ako sme boli zvyknutí. Želám celej rodine a vlastne všetkým ľuďom hlavne veľa zdravia, pokoja a pokory. Aby tie žabomyšie vojny skončili a aby sme všetci spoločne a svorne vytvorili to, čo vytvoriť máme.


Monika



Spomeniem si asi na korónu a prácu z domu. Želám si určite zdravie a aby sme boli všetci spolu, tak ako sme teraz, aj na budúci rok.





Roland




Bol to ťažký rok, samozrejme, opatrenia, ale aj čas na sebarozvoj, taký kariérny posun, by som to nazval. Jasné, že si želám zdravie a šťastie, to je samozrejmosť.




Gabriel



Spomeniem si na voľný čas a na to, že sme celú školu strávili doma a, samozrejme, na vírus. Prajem si, aby covid išiel už niekde preč do teplých krajín a aby sme boli zdraví.


Anna Lazorčáková, foto: autorka


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 1 (13. januára 2020)



bottom of page