top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Korona zmarila dovolenkové plány

Pred letnou sezónou sa mnohí snažia vymyslieť oddychové, dovolenkové plány. Väčšina z opýtaných tento rok ostala radšej na Slovensku. Niektorí si more odpustili aj pre súčasné epidemiologické podmienky.



Petra

Plánujeme sa potúlať len po Slovensku. Chceli sme ísť na Oravu, no uvidíme. Podmienky sú také, aké sú. Neplánujem sa očkovať len kvôli tomu, aby som mohla niekam vycestovať... Počkáme, uvidíme.


Katarína

Na dovolenke som nebola nikde. Pravidelne chodím do Ameriky, no keď je teraz taká situácia, tak sme si nič nenaplánovali a ani do tej Ameriky nám to nevyjde.


Martina

Nedovolenkovala som a ani zatiaľ neviem, či sa niekam vybrať. Nebol zatiaľ čas a do zahraničia určite nejdeme, možno len niekde tu na Slovensko.


Ján

Boli sme zatiaľ v zoologickej záhrade v Košiciach, ideme ešte akurát pozrieť Ľubovniansky hrad a uvidíme, čo ešte vymyslíme, ale len po Slovensku.



Zuzana

Žiaľ, neboli sme. Mali sme plánovanú dovolenku, ale keďže ešte neboli stanovené poriadne opatrenia, tak sme to zrušili. Spätne to trošku ľutujeme, ale pritvrdili opatrenia a keďže nie sme zaočkovaní, tak len v rámci Slovenska, dúfam, niečo nájdeme.

Emília

Nejdem na dovolenku nikam, má prísť sestra z Anglicka. Je korona, tak sa ani neoplatí, lepšie je pre mňa ostať na Slovensku.



Mária

Nedovolenkovali sme, ani sa nechystáme, sme doma. Snáď možno v auguste sa pozrieme niekde po Slovensku. Do zahraničia určite nie, možno mám trochu strach alebo skôr obavy z korony.

Peter

Tohto roku určite nebude dovolenka. Skomplikovala nám to korona a po náročnom roku to nevychádza ani finančne. Ale boli sme aspoň týždeň na Liptove.



Mária

Tohto roku som nikde nedovolenkovala, ani sa nikam zatiaľ nechystáme. Sme väčšinou na chalupe v Stráňanoch. Máme na prázdninách vnúčatá, krstňatá. Akurát sa chystáme na hrad, tak verím, že nám to počasie umožní.


Jozef

Nám sa páči Slovensko, preto sme sa vybrali do v Banskej Štiavnice, Vlkolínca a Bratislavy.



Ima

Nie, neboli sme na dovolenke, dovolenkujeme doma aj pre tú situáciu, ktorá tu panuje a treba si užiť aj doma.


Článok bol publikovaný v Ľubovnianskych novinách č. 28 (4. august 2021)

bottom of page