top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Desivý prípad týrania v okrese Stará Ľubovňa: Psa nechali dohrýzť deti!

Hrozivý prípad týrania psa sa stal v osade v okrese Stará Ľubovňa. Desivé je, že za konaním sú deti. Polícia ich nebude môcť stíhať.

zdroj: polícia


Hodili ho medzi dvoch psov

Udalosť, ktorú odhalili policajti sa udiala v Šarišskom Jastrabí. Krvilačná dráma prebiehala v pivnici jedného z tamojších rodinných domov v rómskej osade. Páchatelia zobrali do područia kríženca a vhodili medzi ďalšie dva psy. „Tie začali psa hryzením napádať, napadnutý pes utrpel viacero poranení. Páchatelia si z tohto neľudského konania vyhotovili záznam, ktorý uverejnili na internetovom profile na sociálnej sieti,“ povedala nám Jana Ligdayová, hovorkyňa polície v Prešovskom kraji.


článok pokračuje pod reklamou



Deti stíhať nemožno

Udalosťou sa zaoberali staroľubovnianski policajti aj za súčinnosti kolegov z Prezídia. Vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie pre prečin týrania zvierat, kedy pri základnej trestnej sadzbe hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky.

Ako neskôr preukázalo policajné vyšetrovanie, podozrivými je dvojica miestnych chlapcov vo veku 11 a 13 rokov. Obaja tentoraz ostanú bez výraznejšieho postihu. „Vzhľadom na ich vek nie je možné ich za toto poľutovania hodné konanie trestne stíhať,“ upresnila hovorkyňa.

rin, foto: polícia



bottom of page