top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Bedminton má svojich priaznivcov

Updated: Jul 3, 2020


DSC_0399

Bedminton je na prvý pohľad jednoduchý šport bez prudkých pohybov vhodný na pláž či do parku. No na kurte sa hráči poriadne zapotia a celý dvoj- až trojsetový zápas sa ani na chvíľu nezastavia. Je príjemné si „zapinkať“ niekde vonku, ak je aspoň relatívne bezvetrie, lebo účelom je čo najdlhšie udržať košík vo vzduchu. Súťažný bedminton je však už o niečom inom. Ten sa hrá výhradne v halách a cez sieť. Cieľom hráča je prinútiť súpera k chybe.  Vtedy hra naberá na dynamike, pohyb je oveľa náročnejší, bez koordinácie, postrehu a kondície sa už hráči nezaobídu.

Svojich priaznivcov si tento šport našiel aj v Starej Ľubovni, na pôde policajného zboru. Starú nevyužívanú kotolňu si svojpomocne prerobili na bedmintonovú halu, kam si našlo cestu mnoho športuchtivých ľudí, a nielen policajtov.


A prečo zo všetkých športov zvíťazil práve bedminton? To už v aktuálnom čísle Ľubovnianskych novín, ktoré je v predaji do 10. decembra, vysvetlí Ján Devera, riaditeľ tunajšieho OR PZ.


Vzhľadom k tomu, že publikovanie celých článkov negatívne ovplyvňuje predajnosť Ľubovnianskych novín, od septembra 2018 budeme na www.lms.sk, okrem plných článkov z predchádzajúceho čísla, publikovať aj skrátené materiály, upútavky a fotogalérie z reportážnych výjazdov.   Čerstvé informácie nájdete vždy v aktuálnom čísle ĽN. Nezabudnite si ho preto kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca.


bottom of page