top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Šou Zem spieva sa vracia pod hrad Ľubovňa!

Updated: Jun 29, 2020

Skvelá správa pre región. Obľúbená folklórna šou Zem spieva sa vracia do Starej Ľubovne.


V skanzene pod Ľubovnianskym hradom sa 22. septembra uskutoční kasting, z ktorého zídu priami účastníci televíznej súťaže.  Kým pred dvoma rokmi bol areál skanzenu pre širokú verejnosť uzavretý, zákulisie nakrúcania si tentoraz budete môcť pozrieť naživo aj vy. Potvrdil nám to režisér programu Peter Núñez (na fotografii).

nunez

Atmosféra skanzenu v jeseni 2017 s neodmysliteľnými zábermi na hrad uchvátila vo verejnoprávnej televízii celé Slovensko. Známy režisér dobre vedel, že v Starej Ľubovni našiel ideálne prostredie na jeden z kastingov. „Naša skúsenosť z kastingu z druhej série Zem spieva bola fantastická. V skanzene je nádherný areál a vyšlo nám aj počasie. Všetko, čo sme natočili, vyzeralo ako obrázok a scéna z reklamy, alebo filmu. Vystupujúci i zamestnanci skanzenu boli s prostredím zrastení, preto sme pri výbere miesta kastingu neváhali ani na chvíľu,“ pochválil lokalitu i pracovníkov Ľubovnianskeho múzea Peter Núñez, ktorý stojí za množstvom úspešných projektov.


Potešení záujmom


Pre Ľubovnianske múzeum je spolupráca s prestížnou súťažou ďalším skvelým ocenením. „Bol som milo prekvapený, keď nám pán režisér Núñez povedal, že takú spoluprácu ešte nezažil. Verím, že Stará Ľubovňa a okres zaboduje minimálne tak dobre, ako v roku 2017,“ tešil sa z ďalšej spolupráce Dalibor Mikulík, riaditeľ Ľubovnianskeho múzea. Podľa neho, o výbere rozhodlo nielen prostredie a atmosféra skanzenu, ale aj prístup všetkých zamestnancov. „Myslím, že máme čo ponúknuť aj do ďalších súťaží Zem spieva,“ doplnil D. Mikulík. Okrem Starej Ľubovne bude hostiť kastingy aj Martin, Bratislava a Báčsky Petrovec so Slovákmi v Srbsku. „Aj vďaka Zem spieva videlo Starú Ľubovňu veľa ľudí inak. Je to naozaj

Zem spieva 3

krásne miesto, veľakrát som tadiaľ prechádzal na Veľkú noc do neďalekej Litmanovej. Naposledy, keď som išiel s deťmi, hovoril som si, že by bol hriech neukázať im to,“ poznamenal P. Núñez a dodal, že miesta kastingov sa snažia rozkladať, aby ľudia zo Sniny či Svidníka neboli nútení cestovať do Bratislavy.

Zem spieva 2

Tunajší skanzen si nápor folkloristov, ktorí chceli postúpiť do súťaže Zem spieva, užil v roku 2017. Tentoraz si ale túto atmosféru budú môcť užiť aj bežní návštevníci.

Zem spieva 5

Zem spieva 6

Text a foto: Peter Rindoš


bottom of page