top of page
  • Peter Rindoš

Úspech zápasníkov z Wrestling Stará Ľubovňa

Mladým pretekárom zápasníckeho klubu Wresling Stará Ľubovňa sa ešte v októbri podarilo zúčastniť na kvalitne obsadenom turnaji. V poľskom mestečku Siedlce získali niekoľko miest medzi najlepšími.


Turnaja v zápasení pod hlavičkou Poľskej zápasníckej federácie s podporou tamojšieho ministerstva športu sa zúčastnilo vyše 170 kadetov a žiakov.


Pozvali ich na ďalšie turnaje

Okrem domácich boli medzi vyše dvadsiatkou klubov aj zástupcovia z Ukrajiny, Arménska, Veľkej Británie, Česka a Slovenska. Organizácia prebiehala v zmysle platných protipandemických opatrení. „Turnaj bol výborne pripravený a konkurencia na ozaj vysokej úrovni. Sme radi za túto príležitosť, keď súťaženie je v tomto čase značne oklieštené. Chlapci to majú ťažké, pretože príprava nebeží ideálnym spôsobom. Napriek tomu sme sa v silnej konkurencii presadili, čoho dôkazom sú aj pozvánky na ďalšie turnaje. Či sa ale budeme môcť zúčastniť, bude závisieť od situácie,“ povedal tréner Ján Plavčan, podľa ktorého potešili chlapci nielen s umiestneniami na bronzových stupienkoch, ale aj ostatní, ktoré boli medzi konkurenciou o dva roky mladší, čo môže byť do budúcnosti prísľubom.

Zápasníci pripravujúci sa v malej telocvični na Komenského v Starej Ľubovni pred pár dňami, podobne ako v iných športoch, prerušili spoločný tréningový proces pre nové opatrenia. „Pochopiteľne, súťaženie chlapcom chýba,“ poznamenal tréner.


VÝSLEDKY

Staroľubovňania v Poľsku

3. miesto: Kevin Pekár, starší žiaci do 62 kg

3. miesto: Frederik Sovík, kadeti do 110 kg

5. miesto: Michal Derevjanik, starší žiaci do 52 kg

5. miesto: Maroš Gondek, starší žiaci do 57 kg

10. miesto: Ivan Strenk, starší žiaci do 57 kg


foto: archív klubu

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 45 (1. december 2021)



bottom of page