top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Po zrážke osobného auta s kamiónom zomrel 40-ročný vodič!

Medzi Plavnicou a Starou Ľubovňou sa stala v piatok ráno smrteľná dopravná nehoda. O život prišiel 40-ročný vodič osobného auta zo Starej Ľubovne po zrážke s kamiónom.

zdroj foto: polícia


Nešťastie sa udialo iba krátko po siedmej hodine ráno na ceste prvej triedy v zalesnenom úseku neďaleko odbočky na Ľubovnianske kúpele. "Zrážku s nákladným autom neprežil 40-ročný vodič Škody Felícia zo Starej Ľubovne. Ten viedol vozidlo v smere od Starej Ľubovne na obec Plavnica. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oprotiidúcim ťahačom s návesom," informoval nás Daniel Džobanik, hovorca polície v Prešovskom kraji.


Vodič osobného auta utrpel podľa polície ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Na mieste okrem polície zasahovali hasiči i zdravotníci. Prizvaný bol znalec z odboru cestnej dopravy. Vodič kamióna sa nezranil, dychová skúška na alkohol bola u neho podľa polície negatívna. Podľa našich zistení pochádzal zo susedného okresu Sabinov. Nehodu vyšetruje Okresný dopravný inšpektorát v Starej Ľubovni, v prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.



Obchádzka cez Mníšek nad Popradom

Polícia pre nehodu cestu uzavrela, predpokladaný čas bol rátaný na hodiny. Ako obchádzkovú trasu mohli vodiči využívať úsek Stará Ľubovňa – Mníšek nad Popradom – Medzibrodie – Sulín – Malý Lipník – Plavnica. Vodiči museli byť pre mimoriadne úzku cestu obozretní medzi Mníškom n/P a Sulínom. Pozor si museli dávať aj v obci Malý Lipník, kde na križovatke majú prednosť vodiči idúci od Stariny a Legnavy a nie od Sulína.

rin, foto: polícia, archív

(aktualizované 1. 4. 2022, 16.55)

bottom of page