top of page
  • Peter Rindoš

VIDEO Petru Vlhovú pozdravili aj Forbašania

Olympijská víťazka Petra Vlhová ukázala svoju zlatú medailu fanúšikom na rodnom Liptove. Pri udalosti v minulú sobotu boli aj jej priaznivci zo Staroľubovnianskeho okresu, vzácne momenty sme zachytili na mieste.


Víťazka slalomu z Pekingu, ktorej babka pochádza z Forbás, mala počas slávnostného privítania výbornú náladu. Čestnú občianku Liptovského Mikuláša, ale i obce Forbasy doprevádzali členovia Ski Teamu Vlha. „Petra si domáce privítanie užila. To, či sa na podobné prijatie dostaneme tento rok aj do Forbás, sľúbiť nevieme, program je mimoriadne nabitý,“ povedal nám lyžiarkin otec Igor Vlha, ktorého viažu k Forbasom korene jeho mamy Margity.


Brat Boris chodil na motokros do Hniezdneho

Svetová lyžiarka i jej brat Boris, ktorý pôsobí pri tíme Vlhovcov ako manažér i asistent, boli v rodisku svojej babky viackrát ešte v detstve. „Otec nám Forbasy živo spomínal, pochádza odtiaľ starká. Ako deti sme tam boli niekoľkokrát, veľmi si to ale nepamätám. Čo si však pamätám, v susednom Hniezdnom som bol jazdiť motokros,“ prezradil nám Boris Vlha, ktorý svoju sestru sprevádza na všetkých svetových pretekoch.

Slovenskú lyžiarku bola na Liptove pozdraviť aj skupinka z Forbás, ktorá sa s celým tímom stretla na slávnostnom prijatí na úrade a neskôr aj na námestí medzi davom fanúšikov.



Peter Rindoš, foto: autor

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 13 (6. apríl 2022)

bottom of page