top of page
  • Writer's picturePhDr. Eva Halamová

Zbierajte vrchnáčiky a pomôžte deťom!

Updated: Jul 28, 2020


Mládežnícky parlament v Starej Ľubovni rozbehol od začiatku novembra 1. ročník zbierky Vrchnáčik. Ide o zaujímavú akciu, vďaka ktorej môžete pomôcť dobrej veci.


Takmer každý z nás sa denne dostáva do kontaktu s PET fľašami. A tak študentom z tunajšieho Mládežníckeho parlamentu napadlo, čo tak zbierať z nich plastové vrchnáčiky, ktoré často končia v smetných košoch. Takto môžu pomôcť dobrej veci. „Pomôcť recyklácii a zároveň prispievať na detské oddelenie Ľubovnianskej nemocnice môže skutočne každý. Stačí, ak nazbiera plastové vrchnáčiky a vhodí ich do určených zberných boxov v meste,“ prezradil Erik Pavlišín, gymnazista, ktorý sa podujal zbierku zorganizovať. Ako dodal, „v  prípade, ak doma máte veľké množstvo vrchnáčikov a nemôžete ich doniesť do jedného zo zberných miest, neváhajte nás kontaktovať (http://vrchnacik.webnode.sk, www.facebook.com/vrchnacik). Veľmi radi pre ne prídeme.“

vrchnacik

Pred pár dňami pribudli nové zberné miesta. Jedno aj na Gymnáziu Terézie Vansovej v Starej Ľubovni.


Mladí veria, že zbierka, ktorá začala v novembri, bude úspešná a bude sa v nej pokračovať aj v budúcnosti. „Mala by trvať do konca školského roka, teda do 30. júna 2017. Počas ôsmich mesiacov sme si stanovili cieľ – vyzbierať 1 milión vrchnáčikov. Pevne veríme, že spoločnými silami sa nám to podarí. V súčasnosti ich máme už viac ako 27 tisíc,“ doplnil Erik a nezabudol poďakovať všetkým, ktorí sa do zbierky zapojili a zapoja.


Zberné miesta: Cirkevné gymnázium sv. Mikuláša, Gymnázium T. Vansovej, Centrum voľného času, Galantéria Klbko, Ľubovnianska knižnica. Pripravujú sa aj na obchodnej akadémii, ZŠ Komenského, Levočskej, v ZŠ v Kamienke a v Kauflande.


bottom of page