top of page
  • Writer's pictureMgr. Miriama Sekelská

Začína futsalová liga

Updated: Aug 11, 2020


patrik-bodo

Už túto sobotu štartuje rwm Futsal Liga. Divácky atraktívna súťaž ponúkne v tejto sezóne zápasy ôsmich tímov. Pred štartom tradičnej futsalovej ligy sme sa porozprávali s hlavným organizátorom Patrikom Boďom. Podotýkame, že výsledkový servis nájdete aj na stránkach Ľubovnianskych novín.


Populárna futsalová liga štartuje túto sobotu. Koho v nej uvidíme? – V sezóne 2019/2020 sa na palubovke predstavia Automarkas, Bajan Cardinals, Hojdič café, Lamasia, Le Stars, Makaby Team, Sorta Team a TJ Družstevník Čirč. Samostatné mužstvo pod hlavičkou „MFK“ tento rok neuvidíme, no hráčov z tohto mestského klubu určite áno. Najviac ich bude v mužstvách Automarkas a Makaby Team.“


Ako je to s uzatváraním hráčskych súpisiek? – V našej lige sú súpisky otvorené až do začiatku vyraďovacích bojov. Každý tím má možnosť do play-off napísať na svoju súpisku ľubovoľný počet mien. Neprekáža nám ani fakt, že tesne pred najdôležitejšími zápasmi majú mužstvá tendenciu dopisovať na súpisku „hviezdy“ z prestížnych líg. Vítame, keď sa počas sezóny v zápasoch objaví čo najviac kvalitných hráčov.


Družstvá zaplatili štartovné tristo eur, pred rokom to bolo o 50 eur menej. – Dôvodom je najmä rapídne zvýšenie prenájmu športovej haly. Treba povedať, že liga prešla za posledné roky pozitívnou prestavbou, čo určite pociťujú aj mužstvá. Tým zaobstarávame pitný režim, po každom vyhratom zápase si môžu dokonca otvoriť  šampanské. Okrem toho sme posilnili štatistický sektor, čím medzi sebou nesúťažia len mužstvá, ale vo viacerých individuálnych súťažiach aj samotní jednotlivci.


Aký bude hrací formát súťaže a aké sú celkové očakávania? – Podľa papierových predpokladov by mal byť priebeh súťaže pomerne vyrovnaný. Po odohratí základnej časti postúpi do play-off šesť družstiev s najvyšším počtom bodov. A keďže naším cieľom je zachovať vysokú dôležitosť zápasov až do posledného kola základnej časti, tímy na 1. a 2. priečke v tabuľke postúpia ihneď do semifinále. Ostatní budú musieť o semifinále zabojovať v nadstavbovej časti. Mužstvá na posledných dvoch priečkach si zahrajú o konečné umiestnenie.


Čo ľudia okolo futsalu, nastali prípadné zmeny? – Plynulý chod ligy by nikdy nebol zrealizovaný bez horlivej aktivity realizačného tímu. Hoci sa nám tento kolektív na pozícii hlavného usporiadateľa ochudobnil, bez problémov by mal tento post zastúpiť dobrovoľník minulých ročníkov Jakub Kmeč. Asistovať mu bude stálica futsalovej ligy Patrik Maliňak. Na mediálnej pozícii sa kvalitnými fotografiami osvedčila Simona Zálešová, ktorej služby chceme využívať aj naďalej. S usporiadaním nám opäť vypomôže Adriána Točeková, komentár počas vyvrcholenia by mal zastrešiť František Solár. Mierne zmeny nastali aj v štábe rozhodcov. Za dlhoročnú oddanosť patrí vďaka Jurajovi Firtovi, ktorý sa po dlhočizných rokoch rozhodol ukončiť pôsobenie v lige. Rozhodcovský kolektív okolo Gabriela Vislockého a Jána Servického minulú sezónu vystužili Radoslav Beňo s Vincentom Kandráčom, ktorí sa poľahky zhostili svojich pozícií. Zápasy v sezóne 2019/2020 povedie práve táto skúsená štvorica.


Stále platí, že futsal je v zime najnavštevovanejším športom v meste. Aké sú z tohto pohľadu očakávania? – V minulej sezóne sme na tribúnach zaznamenali v priemere 350 návštevníkov, pričom počas finálového dňa nebolo na tribúne prázdneho miesta, keď kapacita haly je 550 miest na sedenie. Ak sa nám nasledujúci ročník podarí tieto čísla aspoň o trochu navýšiť, budeme opäť o niečo spokojnejší.

Futsal

Peter Rindoš, foto: archív


Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 43 (19. november 2019)

bottom of page