top of page
  • Mário Veverka

Začarovaný kruh

Updated: Jul 22, 2020


Smeti – upratovanie – čisto – smeti… – doslova ako v bludnom kruhu sa musia niekedy cítiť Staroľubovňania. Klobúk dole, že ich pohyb v ňom ešte baví. No existujú aj výnimky.


Hoci je odpadovou posýpkou občas pokryté celé sídlisko Západ, kritická situácia je najmä na dvoch „linkách“: Lipová ul. – Továrenská a LiDL – Podsadok. To, že bordel na „Prešovskej“ už presiahol hranicu únosnosti, si 2. septembra všimol autor fotografie. A vzápätí potvrdila Anna P. „Chodím tadiaľ dosť často a ešte začiatkom týždňa to vyzeralo úplne inak. Nebolo to bez odpadkov, ale určite nie až takýchto,“ uviedla na sociálnej sieti obyvateľka mesta pod Ľubovnianskym hradom. Pochopiteľne, tento stav na výpadovke nepotrvá večne. Buď to smeti odfúkne vietor do záhrad alebo to „aktivační“ dajú do poriadku. No ako „trefne“ poznamenal David A., „keby sa ľudia nesprávali ako zver, tak by nebolo čo upratovať.“

Hrôza, des… aj takto by sa, bez zveličenia, dala opísať situácia okolo chodníka smerom od „kruháča“ k Podsadku. Foto: Adrián.K.


bottom of page