top of page
  • Writer's pictureRedakcia ĽN

Z najlepšej ligy sveta na sviatky do Ľubovne. Drahovský a Karpiak nevynechali tradičné špeciality

Updated: Dec 26, 2022

Sviatky si naplánovali užiť s najbližšími a so všetkým, čo k tomu patrí. Po pätnástich zápasoch v najlepšej lige sveta pricestovali napriek nabitému programu dvojica Tomáš Drahovský a Marek Karpiak domov do Starej Ľubovne.


Univerzál Interu Movistar a aj brankár Realu Betis odohrali ešte 21. decembra posledný zápas v tomto kalendárnom roku, hneď na druhý deň si naplánovali cestu za rodinami.


V Španielsku bez snehu

Zatiaľ čo Marek Karpiak naberie priamo smer Stará Ľubovňa, Tomáš Drahovský absolvuje ešte jedno medzipristátie. „Najprv budem chvíľku v Prahe s rodinou a potom v Starej Ľubovni s mojou druhou rodinou,“ prezradil od leta manžel Adriány, sestry Mareka Karpiaka, ktorý sa stal v lete druhým Slovákom v najvyššej španielskej futsalovej súťaži. „Sviatky budem určite tráviť so svojou rodinou, priateľkou a kamarátmi. Keďže som bez nich už dlhšiu dobu, tak si to užijem o to viac.“

Tomáš býva neďaleko Madridu, Marek dokonca až na juhu krajiny. Obaja preto pravú vianočnú atmosféru zažijú až po prílete domov. „Príliš nevnímam, že budú Vianoce. Ešte minulý týždeň sme tu mali 25 stupňov. Teraz tu je tak 15. Mesto je vyzdobené, ale nie je tu sneh, takže je to pre mňa zaujímavé,“ priznal Karpiak. Slovenský reprezentant zasiahol z doterajších trinástich duelov Realu Betis do dvoch.


Povinnosti nepustia

Drahovský je s desiatimi gólmi šiestym najlepším strelcom súťaže. Povinnosti v drese 14-násobného majstra Španielska mu umožnia vycestovať iba na päť dní. Liga sa síce opäť rozbieha až 14. januára, no ešte predtým sa Inter Movistar predstaví v Superpohári. „Budem mať voľno iba do 26. decembra a 7. – 8. januára hráme pohárovú súťaž.“ O čosi viac voľna bude mať niekdajšia opora Slávie Praha. „Trénovať začíname približne druhého januára. Medzitým sa však určite musím udržiavať v kondícii, ale to mi nevadí, hlavne že budem doma (smiech).“

Bez ohľadu na množstvo voľného času, sviatky si chcú užiť. „Vážim si, že môžem byť aspoň na chvíľu so všetkými blízkymi a doma. Užívam si aj klasické vianočné rozprávky a skvelé jedlo, mám veľmi rád kapustnicu,“ prezradil Tomáš Drahovský. „Najviac sa mi páči to, že sme všetci spolu. V dnešnej dobe je najvzácnejšie mať milujúcu a zdravú rodinu. Ale určite potešia aj nejaké darčeky (smiech). A z jedla sa určite najviac teším na pirohy a šalát s rybou,“ uzavrel Marek Karpiak.


Patrik Liščinský, foto: archív TD a MK

Článok bol uverejnený v Ľubovnianskych novinách č. 47,48 (14. december 2022)


bottom of page