top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ĽN č. 41

Updated: Jul 21, 2020

Vo vedení ĽMS opäť nastávajú zmeny Po necelých ôsmich mesiacoch z funkcie konateľa Ľubovnianskej mediálnej spoločnosti, s.r.o., odstupuje na vlastnú žiadosť Pavol Sekelský, ktorý nastúpil do funkcie v marci tohto roku po Daši Jeleňovej. Primátor mesta Stará Ľubovňa Ľuboš Tomko následne vyhlásil nové, tentoraz interné výberové konanie, do ktorého sa mohli prihlásiť len zamestnanci ĽMS, ktorí spĺňajú podmienky, okrem iného stredoškolské vzdelanie a minimálne 5-ročnú prax v odbore.


Unikátne stretnutie múzejníkov s vnučkou Zamoyských Milovníkov histórie nadchýnajú, takpovediac, dobrodružné cesty našich múzejníkov po stopách potomkov majiteľov hradu Ľubovňa. A keď už sa zdalo, že nič nemôže prekonať minuloročné stretnutie s jedinou žijúcou dcérou posledných majiteľov hradu Ľubovňa, Terezkou Zamoyskou v kláštore Rádu bosých karmelitánok neďaleko Madridu, predsa sa otvorila ďalšia 13-ta komnata…

dsc_0665

Výborná správa pre cyklistov! Aj keď európska cyklomagistrála okres zatiaľ nepretne, uplynulé týždne priniesli pre nich dve mimoriadne dobré správy. Po rokoch strádania sa tak dočkajú nie jedného, ale hneď viacerých asfaltových úsekov. Tým prvým je už medializovaný 4 km dlhý úsek okolo rieky Poprad. Ten je súčasťou II. etapy Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, ktorú slovenská strana pripravovala spolu s Poliakmi.


Kúpele v Červenom Kláštore – oficiálne kúpeľným miestom Kúpeľná tradícia sa na území Pienin obnovila až v roku 2012 vybudovaním Kúpeľov Červený Kláštor – Smerdžonka. Tie sa už dva roky hrdia štatútom klimatických kúpeľov a čochvíľa ich vážnosť ešte vzrastie. O tri mesiace totiž zamagurská obec dostane, ako jedna z 23 na Slovensku, prívlastok „kúpeľná.“

_1kupele-cerveny-klastor-smerdzonka-s

V okrese sa spustila petícia za obchvatovú trasu Problémový Plavnický kopec i neustále zosuvy pôdy pod cestou medzi Chmeľnicou a Plavnicou má vyriešiť nová obchádzková trasa. Tá je plánovaná desaťročia, štát ju ale najnovšie nezaradil medzi priority. Od septembra je na projekt vydané stavebné povolenie. Práve pre potreby riešiť obchádzkovú trasu sa v týchto dňoch rozbehla v celom okrese petícia.


Dve prehry a nula na konte volejbalistov Proti súperom z dna tabuľky nastúpili počas víkendu volejbalisti Starej Ľubovne. Nulu na svojom konte chceli zmazať už v sobotu, no zápas so Svidníkom sa vôbec nevyvíjal podľa ich predstáv. VKM, v drese ktorého nastúpil na domácu premiéru aj srbský smečiar Subotić, totiž krok so súperom držal len sťažka. 

dsc_0119

Viac sa dočítate v ĽN č. 41, ktoré sú v predaji od 2. do 8. novembra 2016.


bottom of page