top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného ĽN

Updated: Jul 14, 2020

Budova po bývalom OV KSS by sa konečne mohla obnoviť Všetci dnes poznajú budovu na Nám. gen. Štefánika č. 6, kedysi centrálu okresnej politickej špićky ako Biely dom. Už dávno však nepatrí medzi výkladnú skriňu mesta. Preteká strecha, staré, ešte hliníkové okná prefukujú zo všetkých strán, dosluhuje výťah a staré rozvody spôsobujú veľké úniky tepla. Mesto na nákladnú opravu nemá peniaze, šanca však prichádza s novým projektom.

dsc_0504

Rozčuľujú vás zľadovatené a neposypané chodníky? Večná téma – neposypané zľadovatené chodníky rozčuľujú chodcov každý rok, keď trochu primrzne a nasneží. Nečudo, veď zlomiť si nohu pre lajdáckosť tých, ktorí sa majú starať o ich údržbu, nechce nikto. Niekedy sa však kritika vznesie na tých nesprávnych. Skôr ako teda začnete hromžiť, zistite si, kto má v správe daný úsek. Návod vám ponúkame v ostatnom čísle Ľubovnianskych novín.


Základná umelecká škola je tu už 60 rokov! Je až neuveriteľné ako ten čas beží a vravia si to možno saj tí, ktorí kedysi navštevovali Základnú umeleckú školu v Starej Ľubovni, ktorá si pripomína 60 rokov svojej existencie. Spomienky i dobové fotografie prinášame v ĽN č. 46.

zus-2016

Ešte do konca roka môžete súťažiť Tí, ktorí ešte otáľajú so zapojením sa do fotosúťaže Dovolenka kedysi a dnes s Ľubovnianskymi novinami, by mali vedieť, že čas jej uzávierky sa blíži. Už len do 15. decembra budeme čakať na fotografie, vo vianočnom čísle 20. decembra ich všetky uverejníme a 10. januára 2017 sa v prvom novoročnom vydaní dozviete mená tých, ktorí získajú ceny za viac ako 700 eur.


Redaktori časopisu Gymploviny boli opäť vychválení Študentom Gymnázia Terézie Vansovej v Starej Ľubovni sa na súťaži Stredoškolských časopisov Prešovského kraja po minuloročnej pauze veľmi darilo. V konkurencii 21 časopisov z celého kraja obsadili so svojím časopisom Gymploviny prvé miesto. A potešil aj časopis Cirkevného gymnázia sv. Mikuláša Druhý dych.

foto-k-sutazi

Bude nová, iná, ale bude! P. Boďo hovorí o futsalovej lige Tradícia sa nepretrhne! Síce na poslednú chvíľu, ale predsa sa totiž  dokázal zhutniť kolektív, ktorý organizačne pokryje futsalovú ligu v Starej Ľubovni. Nenechajte si ujsť rozhovor s jej hlavným organizátorom Patrikom Boďom.


Viac sa dočítate v ĽN č. 46, ktoré budú v predaji od 6. do 13. decembra 2016! Nezabudnite si ich kúpiť, stoja iba 35 centov.  Podporíte predajnosť, ktorá je v týchto ťažkých časoch pre printové médiá priam rozhodujúca.    


bottom of page