top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN, ktoré je v predaji od 6. júla

Updated: Jul 24, 2020

Návrh nového múru ráta iba s nápisom, nie erbom

Oporný múr pod Mestským úradom v Starej Ľubovni je momentálne zahalený a pripravený na ďalší postup prác, ktoré by ho mali premeniť na vkusný uvítací prvok mesta. Dominovať by na ňom už nemali veľkoplošné reklamy, ako tomu bolo v minulosti, ale obklad zo sibírskeho smrekovca s umelecky spracovaným kovovým nápisom Stará Ľubovňa, ktorý bude podsvietený.

SL

Mestské dotácie rozdelené v 2. etape

Prideľovanie mestských dotácií v zmysle Všeobecno-záväzného nariadenia (VZN) č. 44 bolo už na začiatku tohto roka podrobené veľkej revízii, sprísnila sa kontrola vyúčtovania a zmenili podmienky. Poslednýkrát sa tak prideľovali v dvoch etapách. Poslanci tak potvrdili na ostatnom mestskom zastupiteľstve odporúčanie mestskej rady, a tak 7640 eur poputuje v rámci dotácií v 2. etape k jednotlivým mestským subjektom.


Most cez Poprad sa renovuje

Uplynulý týždeň sa začalo s výmenou starých dosiek na visutom moste cez rieku Poprad. Nové pozinkované rošty na ňom  budú Mesto stáť 18 800 eur. Momentálne musia tak mať prechádzajúci cez renovovaný most strpenie. Spoločnosť IVS, ktorá realizuje opravu, bude pracovať vždy v pracovných dňoch od 7.00 do 15.00 h a vtedy bude logicky prechod uzavretý. Mimo tohto času sa dá bezpečne prejsť na druhú stranu.

most 1

V okrese Stará Ľubovňa bolo viac sobášov, ale i rozvodov

Zdá sa, že mladí ľudia prichádzajú na chuť manželstvu. V priebehu roka 2015 v okrese Stará Ľubovňa vstúpilo do manželstva 390 párov, čo je oproti roku 2014 o 82 sobášov viac. To, že oproti veku ich rodičov sa značne posunul svadobný vek dnešných mladomanželov, svedčí aj fakt, že ženísi mali v priemere 30 rokov a nevesty 27 rokov.


Atypická bodka za sezónou

Naozaj netradičným spôsobom ukončili sezónou talenty VKM. Bronz z majstrovstiev Slovenska starších žiakov a striebro u tých mladších – jedny z najväčších úspechov v histórii klubu, totiž neušli pozornosti samosprávy. Poslednú júnovú stredu sa tak primátor Starej Ľubovne stretol pri bohato prestretom stole s jedenástkou hráčov a tiež s tými, ktorí ich k medailám priviedli – koučom Marekom Kseňákom i asistentmi Samuelom Bilikom a Danielom Senkom.

DSC_0425

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách č. 27.


bottom of page