top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN, ktoré je v predaji od 23. augusta

Updated: Jul 21, 2020

Aj cesty v Podsadku potrebujú rekonštrukcie Cesty v mestskej časti v Podsadku, ktoré sú permanentne podrobované kritike miestnych, nutne potrebujú rekonštrukcie. Mesto Stará Ľubovňa najnovšie zareagovalo na výzvu ministerstva vnútra, v rámci ktorej  by mohlo získať maximálne 15 tisíc eur na rekonštrukciu cesty smerom k rómskej osade.

Nová riaditeľka GTV Nový školský rok 2016/17 je, aj keď to študentom neradi pripomíname, predo dvermi. A Gymnázium Terézie Vansovej (GTV) Stará Ľubovňa ich privíta s jednou veľkou novinkou, novou riaditeľkou, ktorou sa po výberovom konaní stala Klaudia Satkeová.


Zlodeji zelene Ženy a kvety sa nekradnú. V Starej Ľubovni však minimálne to druhé neplatí. Dôkazom toho sú udalosti, na ktoré nás upozornila jedna čitateľka. 

Mliečna kríza devastuje družstvá Producenti mlieka sa potácajú nad priepasťou. Kolená im podlamuje hlavne ruské embargo na západoeurópske mliečne výrobky a zrušenie európskych kvót. Tieto dve veci totiž podľa odborníkov potápajú cenu mlieka a spôsobujú jeho prebytky v celej EÚ.


V Hniezdnom budú vyrábať čokoládu Tretí ročník podujatia Nestville Chopper family fest začal v sobotu 13. augusta už tradične. Motorkári z celého Slovenska sa vydali na svoju spanilú jazdu. Všetci sa ale tešili i na novinku – otvorenie čokolatérie.

Pieniny ovládnu cykloturisti Cestami okresu bude v závere mesiaca prechádzať pelotón väčší než na Tour de France. Pod Tri koruny totiž mieria cykloturisti a hoci ich celoslovenský zraz ešte nezačal, už dnes zlomili účastnícky rekord. Pieninské športové leto v znamení beach volejbalu a tenisu Letné mesiace slúžia športovcom v prevažnej miere na regeneráciu a prípravu na novú sezónu a pre niektorých aj na využitie pekných, teplých a slnečných dní na účasť v turnajoch v typicky letných športoch ako sú plážový volejbal a tenis. Už tradične v rámci Pieninského športového leta sa uskutočnili v športovom areáli pri chate Pieniny v Lesnici dva turnaje – v tenise a plážovom volejbale.

Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách č. 31.


bottom of page