top of page
  • Writer's pictureMgr. Helena Musalová

Výber z ostatného čísla ĽN

Updated: Jul 6, 2020

Absolútna novinka: vodičov budú kontrolovať už aj z oblohy Ľubovnianski policajti sa ako prví na Slovensku môžu pochváliť novým zariadením, pomocou ktorého budú kontrolovať dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Novú technológiu už stihli aj otestovať, a to na najkritickejšom úseku celého okresu.

DSC_0420

Zvýšia autoškoly poplatky kvôli vypnutým semaforom? Problém semaforov sa nedotýkal len vodičov pracujúcich v meste či tých, ktorí centrom iba prechádzali, ale o ich osud sa zaujímali aj tunajšie autoškoly. Práve tie totiž pred niekoľkými rokmi privítali, že mesto pristúpilo k zavedeniu svetelnej signalizácie, vďaka čomu už nemuseli jazdiť do vzdialenejších miest. A zrazu sa vypli!

Hisilicon Balong

Policajti hľadali nezvestného muža V minulom roku riešili staroľubovnianski policajti šesť prípadov, ktoré sa týkali pátrania po nezvestných osobách. V tomto roku to bolo doteraz dvakrát, z toho jeden prípad sa stal len pred niekoľkými dňami, polícia hľadala 75-ročného Staroľubovňana. Ako to dopadlo, sa dozviete v ĽN č. 20.


Seriál Četnícke pamäti: Aj o výčinoch Šambrončana V četníckych denníkoch, ako aj v materiáloch Okresného úradu v Starej Ľubovni sme sa stretli s niekoľkými prípadmi podpaľačstva. Niektoré zostali dodnes neobjasnené, ale vo väčšine četníci v krátkom čase odovzdali páchateľa do rúk spravodlivosti – píše vo svojej rubrike Pavol Mišenko a pokračuje dôkazmi o naozaj otrasných “podpaľačských aktivitách“ v okrese v 40-tych rokoch min. stor.

DHZ Plavnica s ručnou striekačkou v medzivojnovom období

V rubrike životný príbeh: Ján Kndrat Nie je dnes výnimočné, že mladí ľudia aj zo Staroľubovnianskeho okresu odchádzajú do sveta a časom sa tam uchytia natoľko, že sú uznávaní a šíria dobré meno nášmu regiónu. Jedným z nich je aj kaderník, holič – barbier Ján Kundrat z Litmanovej, ktorý si našiel prácu svojich snov v Prahe.

Barbering 1

Florbalistky postúpili na MR-SR Päť zápasov, päť výhier a jednoznačne aktívne skóre 20:3 – presne s takouto bilanciou sa z krajského kola vo florbale žiačok ZŠ vrátili dievčatá z Levočskej. V Prešove tak obhajkyne prvenstva prešli majstrovstvami doslova ako nôž maslom.

florbal 20180511_140414

Víťazný marš Starej Ľubovne Veľmi smoliarsky zápas majú za sebou futbalisti Plavnice. V 9. minúte totiž Beňo zahral rukou mimo pokutového územia a keďže na lavičke hostí chýbal náhradný brankár, medzi tri žrde putoval Kristián Tináth. Ten síce podal solídny výkon, no debaklu vo Svidníku zabrániť nedokázal.


Foto: archív ĽN


Viac sa dočítate v Ľubovnianskych novinách číslo 20/2018. Nájdete ho v predajných miestach 22. mája. Nezabudnite si ho kúpiť, stojí iba 35 centov. Podporíte tak predajnosť, ktorá je v týchto neľahkých časoch priam rozhodujúca. Navyše, dostanete informácie hneď, články na toto webové sídlo ĽMS dávame totiž s oneskorením, a len malý výber, plus aktuálne fotogalérie z podujatí, resp. našich reportážnych výjazdov. 


bottom of page